Svake godine Samsung, južnokorejski proizvođač pametnih telefona, na tržište izbaci svoje nove uređaje. Od prošle godine, Samsung svoje telefone dijeli (barem na europskom tržištu) na ”A”, ”S” i Note” telefone. Iako su Samsung Galaxy ”A” pametni telefoni oni koji se najviše prodaju, upravo ”S” i ”Note” serija privlače najviše pozornosti.

Za nekoliko mjeseci Samsung bi na tržište trebao izbaciti svoju novu Galaxy Note 20 seriju pametnih telefona. Budući da se to vrijeme polako bliži, na internetu su osvanule neke vrlo ”opipljive” informacije, o kojima bi bilo dobro nešto više reći.

 

Datum izlaska na tržište i cijena

S obzirom na protekle telefone koji su se na tržištu pojavili u kolovozu ili rujnu, možemo očekivati da će i ove godine Samsung svoje nove Note 20 pametne telefone na tržište također izbaciti u otprilike isto doba godine. Stvari bi se donekle mogle promijeniti, a datumi prebaciti zbog nastale situacije vezane uz koronavirus, no tko zna, možda sve ostane kako je bilo i ranije.

Što se cijene tiče, odnosno što se tiče potencijalne cijene koja će se razlikovati ovisno o tome prodaje li se uređaj u Europi ili SAD-u, najave govore o tome kako bi se ona trebala kretati između 950 i 1.200 američkih dolara. Veći model, Note 20+ koštat će naravno, malo više.

 

5G mogućnosti

Ono što je vrlo vjerojatno jest to da će oba nova Galaxy Note 20 pametna telefona biti kompatibilni sa 5G mrežama. Isto tako, gotovo je sigurno da će u ta dva pametna telefona također biti smješten Qualcommov Snapdragon 865, a budući da je on 5G kompatibilan, to automatski znači i da će pametni telefoni koji taj procesor budu imali, biti 5G kompatibilni.

 

Specifikacije, dizajn i zaslon

Šuškanja u vezi dizajna novih Samsung Galaxy Note 20 pametnih telefona ukazuju na to da će ovoga puta zaslon uređaja biti još tanji (sa još tanjim rubovima) te da će imati jednu, selfie kameru, koja će biti smještena u ”punch-hole” rupici. Zaslon bi trebao biti Dynamic AMOLED, dijagonale 6.7 inča, dok bismo otraga trebali vidjeti konfiguraciju stražnjih kamera jako sličnu onome što smo već imali prilike vidjeti kod najnovijih Samsungovih Galaxy S20 pametnih telefona (što znači četverokutni modul).

Dimenzije uređaja navodno bi trebale biti 161.8 x 75.3 x 8.5mm, što bi značilo da će Galaxy Note 20 biti deblji od Galaxyja Note 10. Ono što se također moglo vidjeti iz fotografija koje navodno prikazuju novi izgled su promjene u pogledu rasporeda tipki. Naime, tipke za reguliranje zvuka prebačene su na desnu stranu, dok je S-olovka prebačena na lijevu stranu. Uređaj bi također trebao biti lagano zaobljen prema rubovima.

Kamere su oduvijek bile jedan od aduta ovakvih telefona, no sudeći prema najavama, Galaxy Note 20 neće ipak imati sve ono čime su se ranije mogli pohvaliti uređaji iz serije S20. Na primjer, šuškanja govore o tome kako Note 20 neće imati mogućnosti digitalnog zooma do 100x, kao ni optički zoom do 10 puta. Baterija bi trebala biti od 4.000 mAh, dok bi Galaxy Note 20+ čak mogao imati i bateriju od 4.500 mAh. Neka predviđanja govore o tome kako bi Samsung ovdje mogao implementirati razinu osvježenja od 120 Hz, no to još nije potvrđeno. Na ostale detalje i potvrde još se čeka.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here