Samsung je jedna od tvrtki koja se trudi na tržište svake godine izbaciti uređaje koji u sebi objedinjuju sve ono dobro iz prošlih generacija plus neka novina, koju na sebi i u sebi nije imao niti jedan prijašnji Samsung Galaxy. Flaghip uređaji idealna su prilika za ovakve divove kao što je Samsung da se iskažu svojim novim ”premium” mogućnostima.

Sjećate li se najava, glasina i govora o tome kako bi Samsung Galaxy Note 10 mogao biti bez fizičkih tipki? Dobra vijest je ta što je takav uređaj jedno vrijeme i postojao. No nažalost, Samsung je ideju o takvom uređaju odbacio.

 

”Projekt R6” ili Samsung Galaxy Note 10 bez ijedne fizičke tipke

Prije nekoliko mjeseci na internetu su se pojavile prve glasine o tome kako bi novi Samsung Galaxy Note 10 trebao biti uređaj sa mnoštvom inovacija. Jedna od svakako najboljih trebalo je biti nepostojanje bilo kakvih fizičkih tipki. To se neko vrijeme činila kao dobra ideja, no nažalost Samsung je od nje odustao.

Iako se isprva činilo kao da bi Samsung mogao osmisliti svoj prvi pametni telefon koji bi u potpunosti mogao biti bez fizičkih tipki, stvari su nakon kraćeg vremena pale u vodu. Razlog? Nepoznat. Jedan od potencijalnih uzroka odbacivanja takvog koncepta Galaxyja Note 10 je navodno previsoka razina kompleksnosti koju izrada jednog takvog uređaja iziskuje.

Sve je više izgleda da će novi Galaxy Note 10 biti ”klasični” pametni telefon na kojem nažalost nećemo vidjeti oživotvorenje Samsungovog Projekta R6. Je li ovo samo klasičan marketinški potez zavaravanja konkurencije ili je Samsung zaista odustao od R6? Vrijeme će pokazati.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here