LG bi u narednim danima trebao službeno predstaviti svoju novi uzdanicu na tržištu pametni telefona – LG G8 ThinQ. Iako će telefon službeno biti predstavljen 24. veljače, ovih smo dana saznali gotovo sve detalje vezane uz ovaj uređaj – posebice kada pričamo o dizajnu. Glavni ‘krivac’ za predstavljanje službenih rendera ponovno je Evan Blass koji je na svojem Twitter profilu objavio kako će to točno izgledati novi LG pametni telefon.

Kada pogledamo novi dizajn G8 ThinQ uređaja, možemo lako zaključiti kako se ovaj novi uređaj ne razlikuje previše od prošlogodišnje varijante. Dijagonala zaslona tog novog pametnog telefona trebala bi iznositi 6.1 inča i sa sobom će donositi rezoluciju 3.120 x 1.440 piksela.

Zaslon će biti napravljen u OLED tehnologiji s time da će se koristiti posebna Crystal Sound tehnologija zahvaljujući kojoj će nastajati zvuk koje će stvarati sam zaslon. Ovdje bi zvuk trebao biti jači i kvalitetniji, a zajedno sa zvučnicima trebao bi nastajati i bolji bas – što bi u konačnici moglo oduševiti one koji vole slušati glazbu putem pametnog telefona. Zanimljivost na stražnjoj strani uređaja svakako je postavljanje kamera u vodoravni položaj, uz koje se nalazi bljeskalica, ali i čitač otiska prsta.

novi lg g8 telefon

Unutar uređaja nalazit će se Snapdragon 855 procesor koji će raditi uz 6GB radne memorije, dok bi na raspolaganju za korištenje korisnici trebali imati i 128GB prostora za pohranu podataka. Prema nekim informacijama postoje naznake da bi se mogle pojaviti i neke naprednije varijante koje će sadržavati više memorije i prostora.

LG je odlučio zadržati 3.5 mm utor za slušalice koji se nalazi s donje strane telefona nadomak USB-C priključku za punjenje uređaja. Kada se pojavi na tržištu, a to bi moglo biti vrlo skoro, osnovni model uređaja koji smo opisali iznad trebao bi imati cijenu od oko 900 dolara. Dakako, ako se korisnik odluči za neku napredniju varijantu cijena će biti još viša, tako da možemo reći kako se ne radi o jeftinom pametnom telefonu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here