S novom kamerom TrueDepth napravljenoj za iPhone X, dobivate sigurnosnu značajku kao što je ID lica uz poboljšanu kvalitetu fotografija koju možete napraviti sa ovim pametnim telefonom. Međutim prema najnovijim glasinama iPhone X neće ostati još dugo usamljen sa ovim značajkama, jer prema nekim izvorima i Huawei također planira ugraditi slične tehnologije u svoj novi model P11.

Naime novi Huawei P11 bi se trebao pojaviti sa trostrukom kamereom i s 5x optičkim zumom, a nova 3D kamera također će biti u stanju stvorit tkzv.i animoji-e. Tijekom najave Honora 7X i Honora V10, gdje bi ovaj potonji trebao imati impresivni hardver upakiran u pametni telefon koji vam neće isprazniti novčanik kao što bi mogao iPhone X.

Naime Huawei je predstavio vlastito rješenje TrueDept kamere, nešto što se zove Point Cloud Depth Camera. Ovo je Huaweiova inačica TrueDepth kamere koja je već prisutna u iPhoneu X i za koju se šuška da bi se trebala pojaviti u novom P11.

Inače novi model P11 je već nekoliko puta najavljivan i od strane proizvođača za službeno predstavljanje tijekom MWC-a 2018, a doći će sa trostrukom kamerom. Kao što svi znamo dvostruka kamera na mobilnim telefonima je već postala toliko popularna da se sada ugrađuje i u jeftinije telefone. A možemo očekivati da će Huawei svakako pokušati prezentirati nešto novo, nešto što bi trebalo opravdati njegovu poziciju trećeg najvećeg proizvođača pametnih telefona u svijetu.


U svakom slučaju vrijeme će pokazati koliko su ove glasine zaista i točne i koliko će nove tehnologije Huawei uspjet implementirati u svoje nadolazeće telefone. Podsjetimo još da i njihov procesor Kirin 970, ima u sebi jedinicu za neuronsku obradu, ali nažalost uz jako malo aplikacija koje mogu iskoristiti tu prednost.

 

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here