HTC telefoni nekada su bili među top brendovima na tržištu, no posljednjih su mjeseci i godina pomalo u sjeni nekih novih velikih konkurenata. Bez obzira na nešto skromnije izdanje HTC-a na tržištu pametnih telefona, činjenica jest da se ovaj popularni proizvođač još uvijek bori za svoj dio kolača na tržištu pametnih telefona. Kako bi bio konkurentan u narednim mjesecima, HTC je bez previše pompi najavio svoj novi pametni telefon. HTC Desire 21 Pro 5G je pametni telefon srednjeg cjenovnog razreda koji se uz solidne specifikacije može pohvaliti i mogućnošću povezivanja na nove 5G mreže.

Novi HTC Desire 21 Pro 5G donosi ogroman 6.7 inčni IPS LCD zaslon koji podržava rezoluciju od 1080 x 2400 piksela i donosi osvježavanje slike od 90 Hz. U unutrašnjosti uređaja nalazi se Qualcomm Snapdragon 690 procesor koji donosi mogućnost povezivanja na 5G mreže. Za kvalitetan rad procesora brine se 8 GB radne memorije, dok korisnici za spremanje podataka na raspolaganju imaju 128 GB podatkovnog prostora.

Uređaj ima ugrađenu bateriju od 5.000 mAh koju je moguće puniti brzim punjačem do 18W. Na prednjoj strni uređaja, unutar rupice na vrhu zaslona, krije se 16MP selfie kamera. Sa stražnje strane pametnog telefona nalazimo sustav četiri kamere, gdje glavna kamera donosi 48MP (f/1.8), a tu su još 8MP ultraširoki senzor, 2MP makro senzor i 2MP senzor dubine. Čitač otiska prsta nalazi se na bočnoj strani uređaja, a ono što je pomalo razočaravajuće jest to što uređaj radi na Android 10 sustavu (iako je Android 11 već neko vrijeme dostupan korisnicima).

Oduzmemo li pomalo zastarjeli operativni sustav iz cijele jednadžbe, možemo reći kako je HTC Desire 21 Pro 5G sasvim solidan telefon koji će zasigurno pronaći put do zainteresiranih kupaca. Za sada je ovaj uređaj dostupan samo na tajvanskom tržištu, a spominje se cijena od oko 430 dolara. Hoće li se ovaj novi HTC uređaj pojaviti i na ostalim tržištima za sada nije poznato, no vjerujemo kako će HTC pokušati doprijeti i do korisnika širom svijeta.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here