Polako, ali sigurno tržište pametnih telefona otvara se novim idejama i konceptima. Ono što je prije nekoliko godina bilo nezamislivo, danas je stvarnost. Tko bi rekao na primjer, 2015. da ćemo u 2020. imati nekoliko savitljivih, pametnih telefona na tržištu?

I još, da stvar bude bolja, ta dva telefona su vrlo dobri i po specifikacijama i po dizajnu, a s njima bi nam trebali doći i novi savitljivi uređaji, osmišljeni od strane drugih proizvođača.

Samsung je na tržište nedavno izbacio svoj novi savitljivi, pametni telefon: Samsung Galaxy Z Flip. Uređaj je, zasad, prihvaćen dosta dobro (s time da nije ”savršen” i da je daleko od toga). No, nedugo nakon izlaska Galaxy Z Flip-a, na internetu su osvanuli novi podaci o novom, trećem po redu Samsungovom savitljivom, pametnom telefonu. O čemu se točnije radi, saznajte iz nastavka članka!

 

Samsung Galaxy Fold 2 trebao bi imati ”Infinity-V” zaslon s glavnom stražnjom kamerom od 64 MP

Jedan od vjernih doušnika XDA Developera Max Weinbach nedavno je na internetu objavio informacije vezane uz Samsungov Galaxy Fold 2 pametni telefon. Weinbach je u svojoj objavi na Twitteru napisao između ostaloga da će Samsung Galaxy Fold 2 imati istu specifikaciju kamera kao i Samsung Galaxy S20+.

Točnije, prednju stranu novog ”savitljivca” prekrivat će Dynamic AMOLED zaslon u ”Infinity-V” obliku. Selfie kamera trebala bi biti smještena malenom zubiću ili bi trebala biti smještena na ”punch-out” načinu, kakvog smo imali prilike vidjeti na ovogodišnjim Galaxy S20, ali i lanjskim Galaxy S10 pametnim telefonima.

U tom slučaju zaslon Galaxy Fold 2 uređaja bit će ”Infinity-O”. Materijal izrade uređaja trebao bi biti kombinacija keramike i nehrđajućeg čelika, dok bi Galaxy Fold 2 trebao navodno biti dostupan u čak pet boja: crnoj, srebrnoj, zlatnoj, rozoj i plavoj.

Kamere uređaja trebale bi navodno biti 12-megapixelna širokokutna, 64-megapixelna tele-foto osjetljiva leća, 12-megapixelna ultra-širokokutna, dok bi četvrti, stražnji senzor trebao biti VGA ToF senzor. Dodatne mogućnosti kamera trebale bi biti trostruki hibridno-optički i hibridni zoom do čak trideset puta. Selfie kamera uređaja trebao bi biti senzor od 10 MP. Samsung Galaxy Fold 2 navodno će doći i sa novom olovkom.

 

Dosadašnja ”curenja” informacija u vezi Samsungovih uređaja ispostavila su se točnima. Imamo pravo nadati se da su i ove točne.

Koliko su točne i pouzdane informacije koje je ”iskopao” i objavio gospodin Weinbach, ne možemo sa sigurnošću znati. No ono što možemo znati jest da je Weinbach bio u pravu kada je objavljivao informacije o Samsung Galaxy S20 uređajima.

U slučaju da i jedna informacija bude točna, to će samo dodatno potvrditi ono što se već nagađalo neko vrijeme: da bi Samsung Galaxy Fold 2 mogao jako puno toga (i što se dizajna i specifikacija tiče) posuditi od ovogodišnje serije Samsungovih perjanica. Još jedna od vrlo zanimljivih glasina u vezi trećeg Samsungovog ”savitljivca” odnosi se na ideju o selfie kameri koja bi se trebala nalaziti ”ispod” zaslona. O čemu se ovdje radi, ne znamo, ali svakako zvuči zanimljivo.

Bez obzira na sve dosadašnje glasine, najave i mogućnosti, još uvijek je prerano za govoriti o Samsung Galaxx Fold 2. Jedna od stvari koju bismo svakako željeli vidjeti na novom uređaju jest izdržljiviji zaslon. Zasloni na Galaxy Z Flip i prvom Fold telefonu su OK što se tiče izdržljivosti i otpornosti na ogrebotine, ali bi mogli biti puno bolji.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here