LG koncept savitljivih, pametnih telefona tumači na dosta drugačiji način od Samsunga i Huaweija. Što vi mislite o mogućnosti da LG G8x ThinQ ima dva dodatna ekrana? Još bolje, što mislite o tome da jedan pametni telefon ima čak tri ekrana?

 

Datum izlaska uređaja kao i cijena još uvijek su pod velikim znakom upitnika

Iako je ovo prva stvar koju će vjerujem, zanimati većinu potencijalnih kupaca i korisnika, datum izlaska i cijena uređaja još uvijek su nepoznati. Neka nagađanja govore u prilog tomu kako bismo novog LG-jevog ”savitljivca” na tržištu trebali vidjeti početkom 2020., no teško da će se to i ostvariti.

LG-G8X-ThinQ-dvostruki ekran

Dizajn

LG G8X ThinQ isprva izgleda kao najobičniji i najnormalniji Android pametni telefon, koji svojim dizajnom uvelike podsjeća na LG G8 i G8S. Ovo je jako dobra stvar, jer sa svojim 6.4-inčnim ekranom i malenim rubovima G8X izgleda sasvim ugodno. Zaokružene staklene površine izgledaju dodatno dobro i trebale bi zajamčiti ugodno ležanje uređaja u ruci. Dvije kamere otraga se ne ističu iz kućišta, već su neupadljivo smještene u kućište. Čitač otisaka prstiju? Naravno, unutar ekrana, kao što današnji standardi najboljih flagshipa i nalažu.

LG G8X ThinQ imat će tri fizičke tipke: jedna s lijeve strane bit će regulator glasnoće, druga s lijeve strane bit će tipka za Googleovog Pomoćnika, dok će se s desne strane nalaziti tipka za uključivanje/isključivanje uređaja.

 

Hoće li solidan OLED ekran biti dovoljno dobar za LG-jeve pametne telefone?

G8X ThinQ trebao bi imati 6.4-inčni OLED ekran uz maleni zubić, unutar kojeg će se standardno nalaziti ”selfie” kamera. Taj ”primarni” ekran prikazivat će više nego dobre kvalitete boja, baš kao što smo i naviknuli kod OLED ploča. Sve u svemu, OLED bi na LG pametnjakoviću opet trebao izgledati solidno. No, priča se komplicira kod činjenice da će LG G8X ThinQ imati više od jednog ekrana.

 

Drugi, veliki ekran trebao bi biti zanimljivo rješenje, no treći je vjerojatno višak

Pametni telefon sa sveukupno tri ekrana? Takav bi trebao biti LG G8X ThinQ, što bi trebala biti i najveća razlika između ovog i ostalih savitljivaca, koji nam dolaze na tržište. S vanjske strane ekrana moći ćemo vidjeti vrijeme i datum, (nešto kao ”Always On” mogućnost). No, ono što je puno zanimljivije jest ”unutrašnjost” ekrana. Svaki puta kada korisnik otvori uređaj, unutrašnji ekran(i) će se uključiti.

Ekran unutra bit će isti onaj koji se koristi i kao ”primarni” ekran kod uređaja, odnosno radit će se o 6.4-inčnom OLED ekranu sa Full HD+ rezolucijom. Uređaj bi se trebao koristiti poput knjige. S obzirom na postojanje triju ekrana, jedan ekran zauzima prednju površinu, odnosno površinu uređaja kada je uređaj ”zatvoren”. Druga dva ekrana (koji djeluju kao jedan podijeljeni) nalaze se unutra, nakon što korisnik uređaj otvori.

 

Redizajn i kod UI sučelja

LG je za G8X posebno redizajnirao svoj UI. Novi podoperacijski sustav, koji je zasnovan na Androidu 9, sve u svemu djeluje modernije i uređenije, barem na prvi pogled. Vrijeme i korištenje će pokazati što novi UI zaista donosi.

 

Performanse ”za pet”

S tehničke strane (ako malo zaboravimo na to da će LG G8X ThinQ imati tri ekrana), uređaj djeluje vrlo dobro i ”up-to-date”. Snapdragon 855, 8 GB RAM, 256 GB ROM (plus microSD) govore da će novi LG-jev savitljivac postizati vrlo dobre rezultate po pitanju performansi. Nadalje, baterija je kompatibilna s Quick Charge 4.0 mogućnošću.

lg-g8x-thinq-kamere

Dvije kamere otraga

Dvije stražnje kamere daju rezolucije od 12 i 13 megapixela. Jedna od njih je širokokutna, ali bez leća za zumiranje. Prednja kamera je senzor od 32 megapixela i očekivano, daje puno višu rezoluciju. Više o kvalitetama kamera ćemo moći reći naravno nakon što nam uređaj dođe u ruke na duže vrijeme.

 

Hoće li LG G8X ThinQ uspjeti i kao savitljivac i kao pametni telefon uopće?

Samsung, Sony, Huawei te nakon toga i LG; sve veći broj proizvođača želi se okušati u ”savitljivom” segmentu pametnih telefona. Dok većina pokušava na jedan način, LG želi razviti svoj savitljivi, pametni telefon na svoj način; sa tri ekrana. Na prvi pogled uređaj izgleda OK, dizajnerski impresivno i tehnički sasvim solidno. No kako će korisnici prihvatiti ”savitljivca” sa trostrukim ekranom, ostaje nam za vidjeti.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here