Nakon što smo saznali kako će Samsung na događaju koji se odvija 20. veljače predstaviti svoj prvi savitljivi pametni telefon Galaxy Flex, stiže nam još super vijesti za tržište savitljivih telefona. Sve su glasnija nagađanja kako će na skorašnjem MWC sajmu u Barceloni i Huawei predstaviti svoj prvi prototip savitljivog pametnog telefona, čime će se prikloniti ovom masovnom trendu koji je uzburkao javnost. Dakle, već za koji dan mogli bismo vidjeti što nam je to pripremio Huawei i kao će izgledati njegov koncept savitljivog uređaja.

O savitljivom pametnom telefonu koji bi trebao stići iz laboratorija Huaweija već su dugo vremena nagađa, a nedavno su nam stigli i prvi renderi. Za razliku od Samsunga koji će zaslon pospremati s nutarnje strane savitljivog uređaja, Huawei će se čini se okrenuti nešto drugačijem principu pa će kod njih zaslon konstantno biti s vanjske strane. Ako su renderi koji su se pojavili u javnosti imalo točni, onda će Huawei tržištu ponuditi jedan od najljepših savitljivih pametnih telefona – jer ovi prikazi zaista izgledaju fantastično.

Prema prognozama stručnjaka unutar Huaweijevog savitljivog pametnog telefona trebao bi se nalaziti novi moderni procesor Kirin 980, a uređaj bi također trebao imati i napredni modem Balong 5000 koji će podržavati rad na 5G mreži. Kada će se telefon rasklopiti vrlo vjerojatno će imati veličinu zaslona veću od 7 inča, dok nije poznato koliko će ona iznositi u zaklopljenom stanju. Ono što još mnogi prognoziraju je kako Huawei neće sam proizvoditi ove uređaje, već će snage udružiti s brendom BOE.

Bez obzira radili savitljiv telefon sami ili ne, prve fotografije i prototipi zaista izgledaju fantastično i nešto su najbolje što je dosad ponuđeno na tržištu. No, da li će se ista takva stvar zaista realizirati u stvarnosti tek nam preostaje za vidjeti. Nestrpljivo čekamo MWC sajam jer možda će zaista Huawei tamo predstaviti prvi prototip ovog savitljivog pametnog telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here