Essential Phone 2 (PH-2) je pametni telefon koji se razvija već jako dugo, a zanimljivo je kako mnogi sumnjanju u to da će se ovaj uređaj pojaviti na tržištu. Naime, prije otprilike pola godine mediji su se raspisali o tome kako je ekipa iza Essentiala zaustavila daljnji razvoj pametnog telefona i kako dotični uređaj nikada neće ugledati svjetlost dana. Tada su informacije govorile kako će se tim koji je radio na tom uređaju preusmjeriti na razvoj inovativnog pametnog zvučnika, no pravo stanje situacije ni dan danas nije poznato.

Posljednjih je dana sve aktualnija tema kako bi Essential Phone 2 ipak mogao biti jednog dana predstavljen javnosti i to s jednom iznimno naprednom značajkom. Razlog ovih pozitivnih priča je pojavljivanje ovog uređaja na listama mobilnih operatera, što je signal da se nešto ipak razvija i sprema. Uz pojavljivanje na tim listama, zanimljiv je i podatak da su se pojavile prve ozbiljnije skice ovog uređaja – pa je nekako sve izglednije da ćemo ovaj uređaj ipak jednom ugledati na tržištu.

U slučaju da uređaj i ugledamo, mogao bi nam donijeti jednu značajnu novinu – kameru ugrađenu ispod zaslona. Kada to tako sročimo mnogi će pomisliti kako se radi o konceptu gdje kamera prema potrebama korisnika iskače iz kućišta te se u isto ponovno vraća kada korisnik više ne želi snimati i fotografirati.

No, koncept koji donosi Essential trebao bi biti znatno napredniji. Naime, prve skice otkrivaju a bi ovaj pametni telefon trebao imati kameru ugrađenu ispod zaslona, a koja bi mogla fotografirati direktno preko zaslona.

Da razjasnimo, dio zaslona na kojem će se nalaziti kamera trebao bi za vrijeme fotografiranja postati poluproziran – što bi korisniku omogućilo snimanje fotografija i video materijala. Ovo nam se čini prilično inovativan koncept, a hoće li se zaista pojaviti na tržištu vidjet ćemo u narednim mjesecima. Uz ovu inovativnu kameru uređaj bi ispod zaslona trebao imati i senzor za otisak prsta, a vjerojatno će biti zadržan i 3.5 mm utor za slušalice.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here