Jutros su razne Googleove usluge postale nedostupne. Gmail, Google Drive, Google Dogs, Google Sheets, Google Slides, i Classroom, google je označio status kao „Prekid usluge“. Ovo su samo neke od google usluga koje su imale potpuni “prekid rada”. Tako je značajan broj korisnika Gmaila prijavio probleme s korištenje koji počinju od 8 sati ujutro.

Zavirivši jutros u web stranice poput DownDetectora vidimo niz Googleovih usluga sa zabilježenim značajnim brojem problema počevši oko 8:00 po centralnom vremenu. Prijavljene su i stranice poput Google Meet, kao i Google tražilica da ne rade dobro.

Prigovori na Gmailu uglavnom se sastoje od prijave i “web stranice”, što ukazuje na to da Googleovi jutrošnji problemi uglavnom proizlaze iz problema s poslužiteljem. Za provjeru trenutnog statusa Google usluga, pogledajte ovdje. Otvorit ćete statusnu ploču svih google aplikacija, igdje možete provjeriti jesu li i dalje crvena svjetla – ili je sve popravljeno!

Google kaže da zna za probleme i ubrzano radi na otklanjanju istih. “Ispričavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju i kontinuiranoj podršci”, rekao je Google u ažuriranju statusa.

Prema Down Detectoru, web mjestu na kojem korisnici mogu prijaviti probleme s internetskim uslugama, prva izvješća o problemima objavljena su oko 7:30 ujutro po istočnom vremenu. Najčešći problemi bili su povezani s prijavom u aplikacije koje se jednostavno nisu učitavale.

Google je u svom statusu ovdje objavio tijek zbivanja. Izgleda da je sada gmail popravljen i radi normalno.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here