Facebook i Instagram trenutno su dvije najpopularnije društvene mreže na planeti, ako izuzmemo YouTube koji grabi velikim stopama ka vrhu. I dok smo kod Facebooka već navikli na razno razne probleme, Instagram je do sada funkcionirao prilično dobro.

Prvi problemi za Instagram pojavili su se kada su tu kompaniju napustila dva kreatora Instagrama, a došlo je tada do određenih smetnji u radu. Iste te smetnje pojavile su se i ovih dana, a uz probleme na Instagramu još su izraženiji oni na Facebooku – koji je u mnogim područjima bio nedostupan.

Korisnici Facebooka diljem Europe i istočnog dijela SAD-a požalili su kako su naletjeli na mnogobrojne probleme ovih dana na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Prema komentarima korisnika, veliki broj njih nije su uopće mogao logirati u Facebook ili je učitavanje trajalo beskonačno.

Također, dio korisnika automatski je odjavljen sa servisa, a mnogi su naletjeli i na probleme prilikom objavljivanja – objave su jednostavno nestajale i nisu se pojavljivale kako na stranicama tako i na profilima. Sve ovo pobudilo je veliki interes javnosti i mnogi se pitaju da li je došlo do nekog hakerskog napada na Facebook, s obzirom na to da su mnogi profili bili odjavljeni i zatražena ponovna prijava.

Prema dostupnim podacima, najviše problema je bilo u Velikoj Britaniji, ali ni ostale zemlje Europe nisu ostale pošteđene. Probleme s Facebookom mogli su primijetiti i mnogobrojni korisnici u Hrvatskoj i regiji. Zanimljivo je da su svemu tome prethodili veliki problemi s Facebookovom aplikacijom za dopisivanje koja je također bila nedostupna neko vrijeme proteklih dana, a dio problema pojavio se i na Instagramu.

Ne treba naglašavati kako je Instagram u vlasništvu Facebooka, no malo nas zabrinjava činjenica da je ova do sada iznimno stabilna mreža posljednjih tjedana naletjela na određene probleme.

Facebook se za sada nije oglasio i problemima korisnika, a pitanje je da li je poduzimao kakve mjere kako bi popravio stvar. Možda se samo radilo o nekim nadogradnjama koje su sada popravljene ili su pokušavali uvesti neku novu funkciju koja je ‘oštetila’ neke druge elemente Facebooka. Važno je da su problemi u većoj mjeri otklonjeni, a očitovanje Facebooka očekujemo u nekom skorašnjem periodu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here