Kina je poduzela radikalni korak ograničivši maloljetnim korisnicima pristup kineskoj verziji TikTok aplikacije poznatoj kao Douyin.

Svi korisnici mlađi od 14 godina koji su registrirani sa svojim pravim imenom u načinu rada za mlade, moći će ju koristiti 40 minuta dnevno i to u određeno vrijeme između 6 h i 22 h. Osim toga, bit će prikazivan samo prilagođeni sadržaj naveden u aplikaciji, a ne najpopularniji koji preporučuju algoritmi.

Tinejdžeri moraju omogućiti način rada za mlade, a ByteDance preporučuje roditeljima da dovrše registraciju za svoju djecu ako se dostave netočni podaci koji pomažu zaobići tu granicu i ručno uključiti način rada za mlade.

Iz najavljenih ograničenja vjerojatno će proizaći značajno smanjenje prometa na platformi, ali ByteDance ne može učiniti ništa po tom pitanju.
Vjerojatno ByteDance nikada ne bi dobrovoljno uveo takva ograničenja da to ne zahtijeva Kineska komunistička partija, koja si je za cilj postavila smanjenje vremena koje kineska omladina provodi na internetu.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here