Da je Reddit osobito popularan među domaćim korisnicima, potvrđuje činjenica da se na mreži nalazi više od 27 tisuća Hrvata. Na našem subredditu naišli smo na najviše humorističnog sadržaja, i to pretežito s aktualnih Facebook stranica, a zatim i ozbiljnije teme poput politike i turizma.

Subreddit „r/croatia“ okuplja korisnike iz Hrvatske u potrazi za dobrim i zanimljivim sadržajem na internetu. Raspravlja se pretežito o recentnim temama, ali katkad naiđete i na throwback objave, odnosno postove o starim događajima.

Trenutno su popularne vijesti o Ultri, uspjehu Marina Čilića na Wimbledonu i nepresušnoj politici. Dosta je da otvorite novi thread i objavite link na vijest, a drugi korisnici tada mogu raspravljati na Redditu, umjesto da to rade u komentarima različitih portala. Iako često služi na ismijavanje negativnog sadržaja, „hredditori“ također šalju poruke podrške i savjete na pozitivnim threadovima.


 

 

 

 

 

 

 
Politika i humor na Redditu jednostavno idu zajedno

Među tek objavljenim humorističnim sadržajem, nalaze se postovi o Siniši Vuci i Thompsonu, koji usprkos starosti priča izazivaju veliku pozornost među korisnicima. Ipak, najpopularniji zabavni postovi većinom su oni koji se prenose s hrvatskih Facebook stranica – „Di su pare?“, „Pretjerivač“ i „Uživo iz Hrvatske“; nije teško zaključiti da se uglavnom ismijava politička situacija.

Subreddit se također bavi turističkim temama, a inozemni turisti od domaćih hredditora često traže prijedloge za posjećivanje popularnih lokacija. Valja još spomenuti povijesne teme, koje izazivaju smijeh bez obzira na ozbiljan ton. Teško da nećete kliknuti na thread koji nosi naslov „Kako je Benito Mussolini pretučen u Puli 1920: Radničke pljuske za fašističkog lidera“, zar ne? Upravo su to čari hrvatskog dijela Reddita.

Hrvati na Redditu spremni su pomoći turistima više ili manje važnim informacijama

Proučavajući „hreddit“, možemo donijeti brojne zaključke, ali jedan se ističe više od ostalih. Hrvati na popularnoj mreži nisu izgubili smisao za humor i zabavni sadržaj, a sudeći po broju korisnika i temama, nikad ni neće. Subreddit možete posjetiti ovdje.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here