Ovogodišnji Tokyo Game Show će biti iznimno zanimljiv. Sony će na otvaranju spomenutog eventa predstaviti svoju “novu konzolu” – PlayStation Classic. Da, dobro ste pročitali.

Dok čekamo PlayStation 5, možemo se malo vratiti u prošlost i za samo 99 dolara dobiti PlayStation Classic. Svi se sjećamo kako izgleda PS1, samo što će ova edicija biti 45 posto manja nego “originalna” konzola. Kao što smo rekli, pojaviti će se na Tokyo Game Showu, točnije 3. prosinca ove godine.

PS Classic vs PS1

S PlayStationom Classic dobiti ćete 2 žičana PS1 kontrolera (op.a. Iste veličine kao i originalni kontroleri, samo će se spajati preko USB porta) i 20 pre-instaliranih igrica! Za sada je samo 5 potvrđeno i prilično smo zadovoljni odabirom. Redom, radi se o igrama Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Jumping Flash i Wild Arms. Iskreno se nadamo da će se u ostalih 15 igara naći i neke kultne poput Crash Bandicoota, Spyra, MediEvila, Gran Turisma …

Kao i NES Classic Edicija, PlayStation Classic će imati ekskluzivnu podršku za HDMI (video out), te microUSB za napajanje. Za sada Sony još nije potvrdio što će se od hardvera naći u ovoj konzoli, ali po tome što su prihvatili micro-USB standard, moguće da su opet igrali na sigurno s Linux-friendly SoC-om. Kao što je slučaj bio i s NES Classicom.

Spomenimo još samo da blog post na Japanskoj Sony PlayStation stranici govori da lista igara za PS Classic još nije finalna, kao što smo rekli, ali i da bi mogla varirati od regije do regije. To znači da PS Classic za EU tržište neće imati iste igre kao PS Classic za japansko tržište. Ono što nam se, recimo, ne sviđa je činjenica da osim tih 20 pre-instaliranih igara nećete moći instalirati ništa drugo. Nadali smo se da ćemo možda moći skinuti igre i instalirati ih sami na konzolu, ali je Sony to demantirao. Također, neće raditi niti memorijske kartice niti će se moći otvoriti otvor u koji ste nekada stavljali CD-e.

Sve u svemu, jedva čekamo da zaigramo neke stare igre i barem nakratko se vratimo u 97.-u godinu.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here