Trenutno najprodavanija igra svih vremena, hit naslov koji će sigurno ostati na tronu još neko vrijeme. Igra je vrlo zarazna s vrlo prilagodljivim načinom igranja i značajkama koje su pripremile put za mnoštvo modifikacija koje mijenjaju performanse igre.

Na svu sreću, dobroćudna Minecraft zajednica je izbacivala priličan dio modifikacija od izdavanja 2009. godine, iako se razina složenosti povećavala sa svakim novim ažuriranjem. A zahvaljujući gomili prilagođenih pokretača modifikacija nikada ih nije bilo lako započeti koristiti.

U nastavku pročitajte naš vodič o tome kako instalirati Minecraft modifikacije za svaku pojedinu platformu, pokazat ćemo vam kako započeti posao.

Minecraft Pocket Edition

Instaliranje Minecraft modifikacija na Windows i Mac operacijskim sustavima

Postoji nekoliko različitih načina za pokretanje modifikacija u igri Minecraft, najlakša i najpopularnija metoda zahtjeva „Forge“ aplikaciju. Evo kako to funkcionira:

 • Otiđite na službenu web stranicu Forge i preuzmite preporučenu verziju softvera. Možete instalirati i najnoviju verziju aplikacije Forge, ali ona bi mogla imati nekolicinu neriješenih pogrešaka koje će utjecati na vašu mogućnost ispravnog pokretanja nekih modifikacija.
 • Preuzmite modifikacije koje biste htjeli instalirati iz pouzdanog izvora. CurseForge je popularno mjesto koje ima stotine sjajnih modifikacija. Kratka napomena, nisu sve modifikacije kompatibilne sa svim inačicama Minecraft igre, pa čak i s Forge aplikacijom. Obavezno napravite malo istraživanja za određenu modifikaciju koja vas zanima i otkrijte je li upotrebljiva s vašim softverom.
 • Premjestite datoteku s modifikacijama u Minecraft mapu.
 • Pokrenite Minecraft igru, ali prije toga provjerite je li vaš Forge račun aktivan. Ako nije, vaše se modifikacije neće ispravno učitati.

Kako instalirati modifikacije za Minecraft

To je to. Kao što smo napomenuli, na internetu se osim Forge nalazi i nekoliko drugih pokretača modifikacija (poput LiteLoader), tako da uvijek možete nešto promijeniti ako vam se ne sviđa to što vam je ponuđeno. Metoda je najpopularnija s razlogom i većina novih modifikacija je kompatibilna sa softverom.

Instaliranje Minecraft modifikacija na Xbox One i PlayStation 4

Nažalost, modifikacije zapravo ne postoje za Minecraft na Xbox One i PlayStation 4 konzolama. Umjesto toga igrači imaju pristup dodacima. Za razliku od modifikacija ti dodaci nisu besplatni i jako su ograničeni u usporedbi s modifikacijama na računalima. Međutim, bolje išta nego ništa. Uz to, nevjerojatno ih je lako instalirati.

 • Da biste kupili dodatak, jednostavno pokrenite Minecraft igru na svojoj konzoli i uđite u „Store“ opciju.
 • Kada ste ušli u „Store“, odaberite koju biste modifikaciju htjeli i odjavite se. Vaš dodatak je nakon toga dostupan za upotrebu.

Instaliranje Minecraft modifikacija na iOS i Android

Instaliranje Minecraft modifikacija na iOS i Android

Kao i kod konzola, mobilne verzije Minecraft igre ne dopuštaju prave modifikacije. Srećom postoji način za dodavanje dodataka pomoću aplikacija koje se nazivaju Mods for Minecraft PE, BlockLauncher i Addons for Minecraft. Evo kako to funkcionira.

Samo za Android

 • Instalirajte BlockLauncher preko Google Play Store.
 • Slijedite upute navedene u BlockLauncher aplikaciji da biste postavili softver za svoj uređaj.
 • Instalirajte Mods for Minecraft PE preko Google Play Store.
 • Pretražite ili listajte kroz popis stotine modifikacija sve dok ne pronađete onaj koji vam se najviše sviđa.
 • Pritisnite „Install“ tipku, trebalo bi se automatski primijeniti na vašu igru.

Minecraft mod za android.jpg

iOS i Android

 • Instalirajte Addons for Minecraft preko App Store ili Google Play Store.
 • Slijedite jednostavne upute na zaslonu za odabir i instaliranje dodataka.

Danas je puno lakše modificirati igru nego ikad prije. Izdvojite nekoliko minuta da biste pregledali sav novi sadržaj koji je dostupan za Minecraft, sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vam privući pogled.

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here