Najnoviji nastavak megapopularne igre Assassin’s Creed je najavljen. Poznato je puno informacija o samoj igri, gdje bi se trebala igra odvijati, kao i vrijeme radnje te likovi s kojima bismo trebali igrati. Kao što se i pretpostavljalo, novi Assassin’s Creed zvat će se Assassin’s Creed: Valhalla.

Igra će na tržište i službeno izaći negdje u nastavku ove godine i bazirat će se na Vikinzima (kao što i sam naziv nalaže). Igrači će u igri ući u čizme vikinškog vođe, koji će za svoj glavni zadatak imati borbu protiv Saksonaca (odnosno predaka Engleza).

Vikinzi su okupili svoju flotu i odlučili su se na osvajanje svijeta, a prvi na redu su Saksonci, odnosno teritorij današnje Engleske (što znači da će se i ovaj nastavak truditi slijediti povijesne događaje). Evo što smo sve saznali u vezi najnovijeg nastavka Assassin’s Creed igre.

Assassin's Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla: Datim izlaska

Premda nema specifičnog datuma kada bi novi Assassin’s Creed trebao izaći na tržišta, na internetu su osvanule vijesti o tome kada bismo ipak mogli očekivati ovu igru. Velika većina najava i predviđanja slaže se u jednome: novi Assassin’s Creed na tržišta trebao bi izaći u nastavku ove godine, vrlo vjerojatno u posljednjem tromjesečju.

To je opet vrlo širok pojam, pa samo ”zagrebali” malo dublje, ne bismo li saznali nešto detaljnije u vezi samoga datuma izlaska. Najdetaljnije što smo uspjeli saznati bilo je to da bi igra mogla izaći za ovogodišnje božićne blagdane. Iako je i to malo ”preširok” pojam, opet je preciznije nego sve ono što smo imali prilike čuti ranije.

 

S kime ćemo igrati u novom Assassin’s Creed-u?

U novome nastavku igre imat ćemo priliku preuzeti ulogu novog lika, Vikinga koji će se zvati Eivor. Eivor će biti vođa svoga klana. Ono što se nije moglo vidjeti iz uvodnog filma, a što će također biti u igri jest to da ćemo moći odrediti s ”kakvim” Eivorom ćemo igrati. Igrači će moći odrediti izgled i spol glavnog lika. Ako se igrači odluče na ženskog Eivora, on će se od muškog razlikovati samo po glasu i izgledu. Sve ostalo trebalo bi biti isto.

Assassin's Creed Valhalla

Vrijeme i mjesto radnje igre

Assassin’s Creed Valhalla bit će smješten u 9. stoljeće na teritorij današnje Engleske (točnije igra će započeti 873. godine). Klan čiji je vođa Eivor, napustio je svoju domovinu Norvešku i odlučio se otisnuti na morska bespuća, ne bi li negdje pronašao novi dom, odnosno okupirao tuđi teritorij.

Cilj je naravno dolazak na teritorij Engleske i zauzimanje istog, no to neće biti nimalo lagano. Saksonci, englesko stanovništvo koje ondje živi, neće biti baš pretjerano sretno što vas vidi. Na temelju pravih povijesnih događanja koja su se tada dogodila na teritoriju Engleske, vikinške vojske napale su i okupirale dobar dio engleskog teritorija između 860. i 900. godine nakon Krista, s time da su se napadi na teritorij manjeg opsega događali desetljećima prije toga.

Kralj Alfred Veliki od Wessexa (prava povijesna ličnost), jedan je od rijetkih engleskih moćnika toga doba koji je još imao vojne sile i snage oduprijeti se nadirućim vikinškim snagama, što sve zajedno govori u prilog tomu da će i Assassin’s Creed Valhalla biti po svemu sudeći avantura s povijesnim elementima, baš kao što je to bio slučaj i kod proteklih nastavaka.

 

Hoće li Assassin’s Creed Valhalla biti igra sa RPG elementima kao i Assassin’s Creed Odyssey?

Ovo je još jedno pitanje koje su si mnogi postavljali. Assassin’s Creed Odyssey na kraju je ispala avantura sa RPG elementima, koja je u sebi imala i mogućnost odabiranja različitih dijaloga, što je doprinijelo grananju priče i drugačijim posljedicama za priču u cjelini. Velik broj igrača pozdravio je ovu promjenu od strane programera kao nešto jako dobro i nešto što je Assassin’s Creed trebao. Ono što je svakako dobro jest to što će se isti takav način igranja nastaviti i u nastavku.

Iz Ubisofta kažu kako ćemo zbog naprednih RPG elemenata imati još veće mogućnosti i slobode razvijanja i mijenjanja likova te da ćemo imati još veće mogućnosti utjecaja na igrivi svijet.

Assassins Creed VIKING

Kako bi borba trebala izgledati?

Borbe bi trebale biti još bolje osmišljene nego što je to bio slučaj u Odyssey-u, kažu programeri. Budući da će u ovome nastavku na sceni biti Vikinzi i borbe trebaju biti osmišljene ne bi li na što bolji način prikazale sve ono što je ”krasilo” Vikinge 9. stoljeća.

Programeri isto tako obećavaju kako će borbe u novome nastavku biti još opsežnije, veće i kako će u njima sudjelovati još veći broj likova nego što je to bio slučaj ranije. Osim toga, Eivor će imati neke svoje, jedinstvene vještine, zahvaljujući kojima će borbe biti još dinamičnije i epske. Neke od vještina koje će glavni lik imati bit će:

Bacanje sjekira, korištenje dva oružja odjednom (dvije sjekire, dva mača, kombinacija, ali isto tako i kombinacija oružja i štitova), ponovno ćemo vidjeti klasičan način eliminiranja protivnika korištenjem skrivene oštrice, što nas dovodi do sljedećeg.

 

Znači li korištenje skrivene oštrice da je i glavni lik ove igre član tajnog udruženja ubojica?

Eivor će također imati mogućnost korištenja skrivene oštrice, no prema riječima programera, to ne znači da je i on (ili ona) član/ica tajnog udruženja ubojica. Razlozi zbog kojih će ga igrivi lik i ovog nastavka moći koristiti zasad nije poznat.

 

Upravljanje vlastitim vikinškim selom i razmjena s drugim Vikinzima

Još jedna od novosti u novome nastavku Assassin’s Creed igre odnosit će se na mogućnost upravljanja vlastitim vikinškim selom. Selo će služiti kao svojevrsna baza, odakle će igrači, u suradnji jedni s drugima, ići u rješavanje zadataka i zauzimanje teritorija. Upravljanje selom značit će da ćemo moći izgrađivati i nadograđivati različite građevine, a neke najave govore u prilog tomu i da ćemo moći imati vlastite salone za tetoviranje. Sve u svemu, vrlo zanimljivo.

Assassin’s Creed Valhalla trebala bi biti velika igra, smještena u ogroman otvoreni svijet. S obzirom na to, osvajanje saksonskog teritorija neće biti nimalo lagan niti jednostavan zadatak. Igra će navodno podržavati i igranje u multiplayeru, gdje će igrači moći zajedničkim snagama rješavati zadatke i širiti vikinški utjecaj na engleskom tlu. Ono što je isto tako gotovo 100% sigurno u vezi novog Assassin’s Creed-a jest to da igra neće (barem ne odmah) biti dostupna na Steam-u. Igrači će je moći igrati i skinuti sa službenog Ubisoftovog Uplay-a.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here