Muskov Cybertruck je pokazao da električni automobil može biti i agresivan sportski demon, a ne samo još jedan elektromotor na 4 kotača. Tako je sam Musk tvitovao prije predstavljanja da je novi Cybertruck zapravo osobni “oklopni transporter iz budućnosti.”

Dizajn Cybertrucka može izgledati izvrsno, nekima od nas, ali također se snažno uklapa u ideju da osobni automobil ne služi samo za osobni prijevoz, već i da ima svrhu radnog vozila, za razne svrhe, što je vrlo popularno u SAD-u.

tesla ev Cybertruck

Odlična stvar je da je Cybertruck električno vozilo punjeno na struju, ali i dalje, ogromna većina američke prijevozne mreže i dalje radi na energiji dobivenoj iz fosilnih goriva, zagađujući i dalje cijeli planet. Stoga su uvođenja električnih automobila na ceste, u svakom slučaju dobro došla. Upravo su ti izvori energije iz fosilnih goriva i njihovo postojanje možda najveći razlog Cybertruck-ovog futurističkog dizajna.

tesla Cybertruck

Svijet se trajno zagrijao za oko 1 stupanj Celzijusa od industrijske revolucije, što je dovelo do posljedičnih narušavanja klime u cijelom svijetu. I kako je nedavno objavljeno izvješće, svjetski čelnici daju obećanja za smanjenje buduće klimatske štete, dok istodobno planiraju izvući veliku količinu fosilnih goriva u narednim desetljećima. Musk je klimatske promjene nazvao “najvećom prijetnjom s kojom se čovječanstvo suočava u ovom stoljeću.” I njegovom zaslugom, napravio je mnogo posla kako bi ga barem pokušao ublažiti.”

Cybertruck cijene

Da je interes za Teslinim Cybertruckom zaista veliki pokazuje i činjenica da su rane rezervacije za ovaj električni pikap i dalje impresivne. Izvršni direktor Tesle Elon Musk otkrio je da su rane rezervacije ovaj puta jeftinije i koštaju samo 100 USD za električni Cybertruck, a dolazi u tri kombinacije.

Osnovna opcija košta 39.900 dolara s dometom od 250 milja i pogonom na stražnjim kotačima, srednja verzija s dometom od 350 milja, za koji Tesla kaže da će koštati 49.900 dolara, dok će luksuzna verzija koštati 69.900 dolara s dosegom od 500 milja i pogonom na sva 4 kotača. Najjača verzija postiže brzinu  0-60 mph u roku od 2,9 sekundi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here