PočetnaHardverIgrače konzoleNintendov manji i jeftiniji ''Switch'' izlazi na tržište ove jeseni!

Nintendov manji i jeftiniji ”Switch” izlazi na tržište ove jeseni!


Postojalo je jako puno glasina i možebitnih vijesti na temu toga hoće li ili neće Nintendo na tržište izbaciti dva nova modela svojih konzola u nastavku ove godine. Jedan od tih modela trebao bi biti manja i prenosivija verzija već postojeće Nintendo Switch konzole.

Najnovije vijesti potvrđuju kako su dosadašnje glasine zapravo bile istinite. Naime, prema onome što se moglo saznati iz izvora bliskih Nintendu postojat će manja verzija Nintendo Switch konzole. Ona bi na tržište trebala izaći ove jeseni. No to nije sve. Osim nje na tržište bi trebala izaći i snažnija verzija Nintenda Switch, što znači da bismo do kraja 2019. na tržištu trebali imati čak tri verzije Nintenda Switch!

 

Koje su novine koje će donijeti ”nova” konzola?

Izvješća nadalje govore o tome kako bi nova, cjenovno pristupačnija Nintendo Switch konzola (koja će ustvari biti svojevrstan hibrid) imati nekoliko novina. Jedna od njih i možda najupečatljivija bit će novina koja će omogućiti korisnicima spajanje Nintenda Switch na televizijske ekrane.

To će biti moguće izvesti uz pomoć posebnog sustava spajanja kojeg će imati Switch i koji je dosta sličan sustavu spajanja kojeg na sebi ima trenutno dostupna verzija konzole. Osim toga, ono što je Nintendu prvo na umu u vezi manje verzije Nintenda Switch jest prenosivost.

S obzirom na to da postoji vrlo velik broj igrača koji vole ”gejmati” na mobilan način, Nintendo želi ovom portabilnom verzijom Switcha upravo zadovoljiti gamerske apetite takvim igračima (nešto slično mogli smo vidjeti kod Sonyja i njegove Playstation Portable konzole). Budući da će portabilni Nintendo Switch biti manji i slabiji od ”normalnog” Nintenda Switch bit će i cjenovno pristupačniji.

NINTENDO Switch MINI 2019 (2)

Osim portabilnog do kraja godine nam stiže i snažnija verzija Nintenda Switch

Osim prenosivog Switcha Nintendo na tržište planira do kraja godine izbaciti i snažniju verziju Switch konzole. Trenutne vijesti govore u prilog toga kako bismo snažniji model na tržištu isto tako mogli vidjeti do kraja ove godine (iako nije precizirano točno kada bi to moglo biti). Ovo se podudara sa izvještajem Wall Street Journala iz ožujka ove godine gdje je pisalo kako će nasljednik Nintenda Switch donijeti mnoštvo novina, snažniji hardver i bolji softver te da će biti namijenjen prevenstveno gaming entuzijastima.

Osim dva nova modela Nintenda Switch izvješća govore i o tome kako Nintendo ovdje ne planira stati za ovu godinu. Osim konzola Nintendo bi trebao osmisliti i uređaj za praćenje kvalitete i kakvoće spavanja. Taj uređaj trebao bi biti osmišljen i proizveden u okviru Nintendovog ”Quality of Life” projekta. Taj projekt bio je najavljen prije pet godina, no od tada pa do današnjih dana nismo baš imali prilike čuti puno vijesti o tome.

 

Prvo službeno predstavljanje novih Nintendovih konzola bit će na ovogodišnjem E3 sajmu

Obje nove Nintendove konzole trebale bi biti i službeno najavljene na ovogodišnjem E3 sajmu. Kao što smo mogli saznati, E3 2019 trebao bi započeti 11. lipnja (odnosno za oko mjesec i pol dana).

Svaka nova vijest iz svijeta konzola i igara nas itekako raduje. Kako će ”nove” Nintendove konzole biti prihvaćene među korisnicima tek ćemo vidjeti. No ono što nas zasad zadovoljava jest to što Nintendo ne miruje i što užurbano planira svoje nove konzole bez obzira na to što već postojeća Switch nije dovoljno na tržištu da bismo je mogli nazvati ”starom”.

Piše: I.H.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular