PočetnaSoftverMust HavePodrška za Windowse 10 21H2 završava za manje od mjesec dana!

Podrška za Windowse 10 21H2 završava za manje od mjesec dana!


Korisnici koji nisu skloni preuzimanju novijih ažuriranja uglavnom to rade jer se njihov operativni sustav nalazi na verziji koja im odgovara i kod koje imaju stabilnost u radu.

Advertisement

Windowsi 10 su i dalje vrlo aktualni pošto imaju udio od gotovo 70 posto na tržištu te se velika većina poslovnih korisnika s njima služi.

Iz tih razloga je Microsoft nedavno objavio podsjetnik kako Windowsima 10, verzija 21H2, prestaje podrška u lipnju.

Kraj podrške

Microsoft je na svojoj službenoj stranici objavio podsjetnik kako podrška za 21H2 verziju Windowsa 10 prestaje za manje od 30 dana. Radi se od datumu 11. lipnja 2024. kada će korisnici morati instalirati 22H2 verziju ako žele zadržati sigurno okruženje prilikom rada na računalu.

Korisnici koji imaju Windows 10 21H2 Enterprise, Education i IoT Enterprise dobit će svoje zadnje sigurnosno ažuriranje i nakon toga će isto tako morati napraviti nadogradnju na 22H2 verziju jer će ona biti jedina podržana.

Advertisement

21H2 verzija Winodowsa 10 tako je došla do kraja svog perioda podrške koji je počeo 16. studenog 2021. godine te trajao nešto manje od 3 godine.

 

Što kraj podrške znači?

Kraj podrške za 21H2 verziju Windowsa 10 znači da Microsoft za nju više neće objavljivati sigurnosna ažuriranja i popravke bugova. Iz tog razloga korisnici će morati napraviti nadogradnju na 22H2 verziju kako bi ostali zaštićeni od potencijalnih sigurnosnih prijetnji.

Korisnici koji preuzmu 22H2 verziju Windowsa 10 sada se možda pitaju do kada imaju podršku. Stvari su, zapravo, vrlo jednostavne jer 22H2 verzija ima podršku do 14. listopada 2025. godine koji je ujedno datum kada prestaje cjelokupna podrška za sve Windows 10 sustave.

Kompletan pregled podrške za pojedine verzije Windowsa 10 dostupan je na sljedećoj poveznici gdje možete vidjeti sve podatke.

Sama obavijest o završetku podrške za 21H2 verziju Windowsa 10 dostupna je na sljedećoj poveznici. Microsoft ovdje preporučuje nadogradnju na Windowse 11, no vi svakako možete preuzeti 22H2 verziju Windowsa 10 i ostati na njoj.

 

Piše: Ervin Mičetić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular