PočetnaHelpdeskKako zauvijek obrisati Snapchat korisnički račun?

Kako zauvijek obrisati Snapchat korisnički račun?


Ništa ne traje vječno, pa tako ni Snapchat računi. Ova aplikacije je bila neko vrijeme izuzetno popularna zbog mogućnosti da pošaljete poruku/sliku/video koji bi se “samouništili” nakon što ih osoba kojoj ste poslali poruku istu pročita. I to je bilo zabavno 2012. godine kada je Snapchat došao, no i ova aplikacija polako opada u broju aktivnih korisnika. Jednostavno postoji hrpa drugih aplikacija koje su jednostavnije i koje će ljudi radije koristiti nego Snapchat. Ako ste i vi ta osoba – na pravom ste mjestu.

Ako želite obrisati aplikaciju s mobilnog uređaja, to možete napraviti bez problema. No, ako želite obrisati korisnički račun i zauvijek završiti sa Snapchatom, onda je postupak malo drugačiji. Morati ćete to napraviti preko web preglednika, a mi će vam pokazati kako. Nije teško.

Ali nakon što obrišete korisnički račun, on će prvo biti deaktiviran 30 dana, a tek nakon toga će se potpuno obrisati. To znači da će se nakon 30 dana obrisati sve vaše postavke, razgovori, storyji i ostali podaci koje Snapchat ima o vama.

1) Posjetite stranicu za brisanje računa

Snapchat account portal je mjesto koje morate posjetiti ako želite obrisati Snapchat account. Da biste to napravili morate otvoriti web preglednik na mobitelu ili računalu. Ne možete obrisati account kroz Snapchat aplikaciju iz nekog čudnog razloga.

Nakon što posjetite dotičnu web stranicu, prvo se morate ulogirati sa svojim podacima. Ako ste ih zaboravili, stisnite opciju “Forgot your password?” i dobiti ćete link za reset lozinke na vaš email.

2) Dohvatite potrebne podatke

Ako ste zaboravili vaše korisničko ime ili email adresu s kojom ste se registrirali na Snapchat, možete ih naći unutar Snapchat aplikacije na mobitelu. Ako tapnete na ikonicu duha na home screenu, dobiti ćete ekran na kojem vam piše vaše korisničko ime (odmah ispod pravog imena). Ako stisnete na ikonicu za settingse (gornji desni kut), možete vidjeti detalje svog korisničkog računa, između ostalog i email adresu.

Sada kada imate sve podatke, vrijeme je da stavite account na brisanje. Logirajte se na webu na Snapchat accounts portalu.

3) Razmislite još jednom želite li obrisati korisnički račun

Snapchat vam sada daje još jednom mogućnost da se predomislite oko toga želite li stvarno obrisati korisnički račun ili ne. Ako ne koristite Snapchat i ne vidite njegovu poantu, onda ga obrišite. Nema potrebe da vaši podaci stoje na serverima ako ju nećete koristiti.

No, Snapchat će vas pitati da li želite obrisati račun, te će vam objasniti da će account prvo 30 dana biti deaktiviran. To znači da vam druge osobe neće moći slati poruke, neće vidjeti vaš profil, vaše objave i slično. Nakon dotičnog perioda, account se briše jednom zauvijek.

Ako ste i dalje na ovom koraku, još jednom upišite korisničko ime i lozinku te potvrdite brisanje računa, odnosno stisnite tipku “Continue”.

4) Provjerite da je account predviđen za brisanje

U biti je sve spremno. Vaš korisnički račun je deaktiviran i trebali biste na email dobiti poruku od Snapchata o ovome. U emailu ćete još jednom dobiti informacije da je account deaktiviran i da će nakon 30 dana biti obrisan. Isto tako će vam reći da ako se predomislite u tih 30 dana, da još možete re-aktivirati korisnički račun i da se on neće obrisati.

Pošto je ovaj proces brisanja accounta napravljen preko weba, jer drugog načina nema, ovaj proces je isti za Android i iOS korisnike.

Isto tako, nakon što obrišete account, uklonite aplikaciju s mobilnog telefona. Vjerojatno vam više neće trebati.

5) Predomislili ste se? Reaktivirajte račun

Ako ste se predomislili, možete spasiti svoj Snapchat od digitalne smrti. Naravno, u onih spomenutih 30 dana. Dovoljno je samo da ponovno skinete aplikaciju na mobitel, ako ste ju naravno obrisali, te se samo logirate u nju.

Pojavit će vam se poruka koja će vam reći da je account deaktiviran, te će vas pitati želite li prekinuti taj proces deaktivacije i brisanja, te ponovno koristiti Snapchat? Vi ćete stisnuti “Yes” i to je to. Opet ste tamo gdje ste i bili prije negoli ste stavili korisnički račun na brisanje.

 

Piše: B.P.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular