PočetnaHardverKomponenteASRock lansira Z490 AQUA flagship matičnu ploču za gaming entuzijaste

ASRock lansira Z490 AQUA flagship matičnu ploču za gaming entuzijaste


ASRock Z490 AQUA matična ploča dolazi s vodenim hlađenjem za optimalne radne temperature uz ekstremne performanse, u ograničenoj seriji od SAMO 999 primjeraka, što ih čini dodatno zanimljivijim hardcore igračima.

TAIPEI, Tajvan, 5. svibnja 2020. – vodeći svjetski proizvođač matičnih ploča, grafičkih kartica i mini osobnih računala, ASRock, s ponosom najavljuje svoju najnoviju matičnu ploču, Z490 AQUA, koja bi mogla oduševiti gaming entuzijaste koji traže najbolje performanse iz svojih računala. Uz ograničeni broj primjeraka ploče Z490 AQUA, na samo 999 primjeraka, čini ovu matičnu ploču izuzetno vrijednom.

ASRock Launches the Z490 AQUA Flagship Motherboard_Theme

Što možemo očekivati od ove vrhunske matične ploče?

Ugradnjom najnovijih 16 Phase 90A Dr.MOS & 2oz Copper PCB-a, donosi odličnih 95% VRM učinkovitosti. I to sve u svrhu da bi se VRM-ovi i 10-jezgreni procesori ohladili čak i za vrijeme velikih opterećenja ili većih overclockinga, Z490 AQUA ima napredni sustav za hlađenje vodom koji smanjuje toplinu na CPU-ovim VRM-ima i dramatično smanjuje temperature na VRM-ovima.

Beskompromisna kvaliteta gradnje

Kvalitetne komponente ugrađene u matičnu ploču, nude ono što mladi igrači danas žele u stroju, jednostavne, rafinirane rubove obložene metalnim oklopom koji ističe živahnu, atraktivnu tehno rasvjetu, koja plijeni pažnju svakog ljubitelja igara. “Budi Aqua, budi Cool” naglašava odlučnost ASRocka da bude predvodnik u proizvođačima matičnih ploča s vodenim hlađenjem i PCIe 4.0 tehnologijom, za hardver koji je spreman s PCI-Express Gen-4 podrškom.

ASRock Launches the Z490 AQUA Flagship Motherboard_OLED

Dizajnirana za prikaz kvalitetne LED rasvjete

Ono što odlikuje dizajn Z490 je atraktivan OLED zaslon, istaknut na matičnoj ploči kako bi korisnici dobili sva potrebna izvješća o stanju napona, temperature, brzine ventilatora sustava, statusa sustava i POST statusa. Šarene zelene, bijele i plave nijanse odražavaju vrhunsku nadogradnju kombinacije mat crne ploče i metalne boje, što joj daje super atraktivan izgled.

Brza povezivost

Z490 AQUA pruža iznimno brzo povezivanje, uključujući Intelovo reverzibilno USB Type-C sučelje Thunderbolt, koje pruža zadivljujuću propusnost (do 40Gb/s), AQUANTIA® AQtion ™ 10Gbps mrežu i najnoviju WiFi6 (802.11ax) bežičnu internetsku povezivost koja dokazuje da Z490 AQUA ne samo da vizualno izgleda dobro, nego također nudi i snažne performanse.

ASRock Launches the Z490 AQUA Flagship Motherboard_Audio

Kristalno jasna kvaliteta zvuka

Ugrađeni ESS9218 DAC isporučuje pravi HiFi zvuk bez izobličenja kako bi se dobila kristalno jasna zvučna kvaliteta, a uz 112dB THD + N postoji podrška za veću impedanciju od 600 ohma, koristeći slušalice. Praktične WIMA audio kape optimiziraju zvuk tijekom rada na vrhunskim audio aplikacijama kako bi zadovoljile čak i najzahtjevnije audiofile. Nahimic Audio doživljaj daje živopisnu i bogatu kvalitetu bilo da koristite USB, Wi-Fi, analogne ili HDMI izlaze, a kroz aktivno sučelje nadzorne ploče, korisnici mogu prilagoditi zvuk, glas, bas i visoke tonove svojim afinitetima.

Bez obzira na zahtjeve, ASRock flagship Z490 AQUA postavlja standarde serverske kvalitete, sa snažnim industrijskim firmwareom matične ploče, koja drži na sebi blokove vodenog hlađenja, koji i više nego učinkovito odvode toplinu iz CPU-a i VRM-a. Sve u svemu to je savršen komplet za izradu vrhunskog računala s vodenim hlađenjem za ostvarivanje ekstremnih performansi!

P.R.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular