PočetnaSoftverMust HaveZahvaljujući novoj nadogradnji, Windows 10 i dalje u problemima!

Zahvaljujući novoj nadogradnji, Windows 10 i dalje u problemima!


Ako se i vi susrećete s novim problemima, najbolje bi bilo da jednostavno deinstalirate novu nadogradnju.

Vijesti o greškama i problemima koji nastaju na računalima korisnika nakon instalacije najnovijih nadogradnji Windowsa 10 nažalost, nije novost. Ovo kao da je već postala tradicija. Sa svakom novom nadogradnjom kao da već možemo naslutiti nove greške i probleme koje će nam ona uzrokovati.

Ovakav slijed događaja, u kojem nove nadogradnje Windowsa 10, umjesto da poprave stare probleme i da dodatno ”ispoliraju” rad Windowsa, uzrokuju nove probleme zbog kojih se korisnicima diže kosa na glavi već je postao deprimirajući. Gotovo da nam je žao Microsofta i da se pitamo ”Dobro što nije u redu s vama”.

Najnovija nadogradnja Windowsa 10, puštena u korištenje krajem veljače (točnije, 27. veljače), izazvala je nove probleme. Radi se o nadogradnji kodnog naziva KB4535996. Tom nadogradnjom Microsoft je trebao riješiti prethodno postojeće probleme (kao što su problemi sa tražilicom unutar Windowsa ili problemi sa ispisivanjem), no umjesto toga, nova nadogradnja dovela je do novih problema.

Ovoga puta korisnici prijavljuju probleme kao što su rušenje sustava (nešto na što nismo naviknuli još od Windowsa 7) i nemogućnost instalacije same nadogradnje. Drugi problemi s kojima su se korisnici susretali, nakon instalacije KB4535996 nadogradnje ili prilikom pokušaja instalacije, uključuju ”smrzavanje” slike na računalu, računalo postaje neresponzivno, instalacija se ne može do kraja instalirati i naravno naš ”dragi” BSOD ili plavi zaslon (”Blue Screen of Death”).

 

Kako popraviti ovaj problem (i može li ga se uopće popraviti)?

Premda su ovi najnoviji problemi iritantni i mogu nas ometati u radu, postoje neke dobre vijesti. Za početak, nadogradnja pod nazivom KB4535996 opcionalna je nadogradnja, što znači da je Windows 10 neće automatski skinuti i odmah nakon toga pokušati instalirati. Točnije, kako biste instalirali tu nadogradnju (nemojte), trebat ćete otići pod opcije Windows nadogradnje i ondje je instalirati sami.

To bi trebalo značiti za početak da je broj korisnika, koji su zahvaćeni novim Microsoftovim greškama pretežito nizak. No ako ste vi jedan od njih i ako ste iskusili bilo kakav od problema koje sam naveo iznad (ili možda neke nove, nikad viđene), jedino rješenje je da deinstalirate spornu instalaciju.

Kako biste to učinili, najprije idite pod postavke svog računala i kliknite na opcije ”Nadogradnja i sigurnost”. Ondje, iz prozora koji će se pojaviti, kliknite na opciju ”Windows nadogradnja” (ona se nalazi na lijevoj strani izbornika) i ondje pregledajte povijest instalacije Windows nadogradnji. Kliknite na opciju ”Deinstaliraj nadogradnje”, pronađite nadogradnju pod nazivom KB4535996 i deinstalirajte je.

Nakon deinstalacije svi problemi s kojima ste se susretali trebali bi nestati. U slučaju da se, nakon instalacije nadogradnje, niste susretali ni sa kakvim problemima, tim bolje. No, prema onome što smo dosad uspjeli saznati, svi korisnici koji su instalirali KB4535996 nadogradnju susreli su se barem s jednim nezgodnim problemom.

Windows 10 još uvijek je najnoviji Windows operacijski sustav koji postoji na tržištu i jedini (uz Windows 8 i 8.1) za koje Microsoft ”nažalost” izbacuje nadogradnje. ”S novim nadogradnjama novi problemi” postala je krilatica Microsofta u posljednjih nekoliko mjeseci. Nadamo se da će se u Microsoftu nešto dogoditi i da će buduće nadogradnje služiti rješavanju problema, a ne produbljivanju istih.

Piše: I.H.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular