PočetnaInternetDruštvene mrežeTinder uvodi “panic button” radi povećanja sigurnosti svojih korisnika

Tinder uvodi “panic button” radi povećanja sigurnosti svojih korisnika


Tinder je definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija današnjice, pogotovo među mlađim korisnicima.

No, nije sigurna kako bi trebala biti i kompanija se svim silama trudi da to ispravi. Točnije, pokušavaju podignuti sigurnost na novu razinu. To uključuje dva nova featurea – “panic button” i “photo verification”. To bi trebalo spriječiti ljude da budu iskorišteni i da ih se prevari.

Tinder je poboljšao “dating” svijet. Neki će reći da su ga učinili gorim, no mi se ne bi složili s time. U užurbanom svijetu, danas je lako naći nekoga za odlazak na spoj putem aplikacije. Swipe-ate lijevo-desno i ako se dogodi kakav “match”, možda ćete otići na spoj. Možda nećete.

No, online dating nije savršen zbog toga što ne znate tko se “skriva” s druge strane. Možda je to stvarno osoba sa slike, a možda je netko tko se lažno predstavlja. I tu leži najveći problem.

Tinder

Kako novi sigurnosni mehanizmi funkcioniraju?

Tinder je jako osjetljiv na sigurnost svojih korisnika pa su spomenuta dva nova featurea na tom tragu. Na svom blogu su najavili verifikaciju slike i “Noonlight integration”, no o tome uskoro.

Elie Seidman, CEO Tindera, je izjavio da svaki dan milijuni korisnika koriste njihovu aplikaciju kako bi upoznali nove ljude. S tom odgovornošću, oni moraju biti inovativni i učiniti sve da ih, uz pomoć tehnologije, zaštite kako bi imali pozitivna iskustva u tome.

No, vratimo se na “Photo verification”. Taj feature dozvoljava korisnicima da se automatski i samostalno autentificiraju. To znači da će korisnik u realnom vremenu morati napraviti nekoliko različitih selfija, koji će se usporediti s objavljenim slikama na profilu, te će se potom kraj imena korisnika pojaviti plava kvačica koja će označiti da je osoba na slici zapravo osoba koja se predstavlja. Tako više korisnici neće moći postaviti lažne slike. Tj. moći će, ali se neće moći verificirati što znači da takve osobe samo preskočite.

Drugi feature je integracija sNoonlightom”. To dozvoljava korisnicima da podijele s drugima detalje o potencijalnom spoju s osobom s kojom idu na spoj, te da u slučaju potrebe pozovu pomoć. To je neka vrsta “panic buttona” ako se ne osjećate sigurno, ili ste u nekoj “težoj” situaciji i treba vam asistencija. Kako Noonlight funkcionira u Hrvatskoj nismo sigurni, no to ćemo vidjeti tek kada budemo imali priliku koristiti novu Tinder aplikaciju.

I zadnje, Tinder uvodi “a comprehensive Safety center …” u kojem će informirati korisnike o sigurnosti i slično. Tu ćete vidjeti savjete kako otići na spoj s korisnikom kojeg ste upoznali na Tinderu, kako se ponašati, što raditi, a što ne i slično. Za sada će taj centar biti za korisnike u Americi, Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj, ali će se dodati i za druge zemlje.

U svakom slučaju, online dating ima svojih prednosti, ali i nedostataka. Ako se nalazite s nekim koga ste upoznali online, nekad to bude u gradu, među ljudima na javnom mjestu. Nemojte odlaziti na nepoznata mjesta gdje nema ljudi. Učinite sve da se osjećate sigurno koliko je to moguće. Koristite “zdrav razum” i ne vjerujte ljudima koje ste tek upoznali. Ako su “normalni”, povjerenje će doći s vremenom.

 

Piše: B.P.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular