PočetnaHardverIgrače konzole10 razloga zbog kojih će 2020. godina biti odlična godina za Xbox!

10 razloga zbog kojih će 2020. godina biti odlična godina za Xbox!


Ako ste gamer, dolazak nove godine može vam značiti jako puno toga. 2019. je bila prepuna odličnih naslova, a slično će biti i ove godine, Točnije, prema nekim predviđanjima, 2020. bi trebala biti još uzbudljivija i bolja gamerska godina od 2019. Naslućuju se neke velike stvari, s Nintendom, Sonyjem i Microsoftom u središtu. Još uvijek se ne zna točno o čemu će se raditi, no vjeruje se da će nove konzole donijeti mnoštvo toga novoga za igrače i ljubitelje.

Dok velika većina nekako već s nestrpljenjem čeka na Playstation 5 i premda je većina očiju usmjerena prema Sonyju, ne bismo trebali zaboraviti na Xbox. Microsoftovu konzolu također očekuju fantastične i uzbudljive stvari u nastavku ove godine, a o kakvim se to točnije stvarima radi pročitajte u nastavku!

Cyberpunk 2077

Novi, uzbudljivi naslovi

Kao što svi mi gameri znamo, sve se vrti oko novih, kvalitetnih naslova na koje ćemo rado potrošiti svoj novac i svoje vrijeme. Xbox, budući da je jedna od tri najvećih platformi na svijetu, ove godine očekuju zaista izvrsne stvari.

Bilo da se radi o igrama kao što su Godfall, Senua’s Saga: Hellblade 2 (za koje postoji mogućnost da će izaći i za Xbox One), o Capcomovom reizdanju trećeg nastavka Resident Evila ili o dugo najavljivanoj cyberpunk igri u stilu Deus Ex-a Cyberpunk 2077, korisnici Xbox-ove konzole imat će razloga za zazubice.

Final Fantasy VII Remake

Nove igre za Game Pass

Vjerojatno ono što je još bolje i još draže igračima Xbox konzole od novih igara jest audicija za Game Pass. Od svoga nastanka pa do današnjih dana, Xbox-ova usluga pretplate dosta je dobila na popularnosti, što se najviše može zahvaliti činjenici da su svi ekskluzivni naslovi bili dostupni preko Game Pass-a.

Trenutno se predviđa kako će deset Final Fantasy igara dobiti Game Pass mogućnost, no to svakako nisu sve igre koje bismo trebali moći igrati preko Game Pass usluge u ovoj godini.

 

E3 2019

E3 2020

Iako je Sony ponovno već unaprijed najavio kako će propustiti i ovogodišnji E3 sajam, isto se ne može reći i za Xbox. Ove godine, baš kao i prošle, na E3 sajmu bit će prisutan Xbox, a budući da E3 slovi kao jedan od najvećih (ako ne i najveći) gamerski događaj godine, to će biti idealna prilika za Xbox da pokaže javnosti neke nove stvari.

Ono što očekujemo i čemu se nadamo su najave novih naslova, nove informacije u vezi Xbox X serije konzola, nove premijere igara, potvrde najava igara i druge stvari zbog kojih bi svaki ljubitelj Xbox konzole poželio biti ondje.

 

Halo Infinite

Halo Infinite

Ako se za jednu igru može reći da je ”perjanica” Microsoftove konzole onda je to svakako Halo. Od svog prvog nastavka pa do današnjih dana Halo je zadobio mnoge poklonike. Stoga ne čudi i ne iznenađuje činjenica koja govori da se mnogi raduju novom Halo Infinite.

Igra bi trebala biti najbolji nastavak dosad i trebala bi donijeti novine, koje će se najviše vidjeti u priči i prezentaciji. Halo je oduvijek dizao prašinu kad god bi se o ovoj igri pojavila bilo kakva vijest ili najava. Halo Infinite svakako je jedan od razloga zbog kojeg će svaki Xbox ljubitelj voljeti i ovu gamersku godinu.

 

LG-SIGNATURE-OLED-8K

Igranje igara u 8K rezoluciji

Premda se još nismo ni dobrano naviknuli na 4K rezoluciju, tehnologija ide naprijed neviđenom brzinom tako da sada već imamo i 8K. Prema nekim najavama, nove igre mogli bismo moći igrati u 8K rezoluciji na Xbox-ovoj seriji X konzola, koje će podržavati nove rezolucije.

Ono što će biti jako zanimljivo jest vidjeti kako će se Microsoft snaći u 8K i kako će igre koje budu podržavale 8K izgledati. Nova rezolucija trebala bi u pogledu gaminga, tek biti začeta ove godine, dok bi 2021. trebala, po nekim najavama, biti ”8K godina”.

 

 

Novo (čitajte kraće) vrijeme učitavanja

Jedna od možda najboljih stvari zbog kojih se radujemo Xbox-ovoj seriji X konzola kada izađu jest vrijeme učitavanja igara. Kao što to mnogi od nas znaju, vrijeme koje je potrebno da bi se igra učitala (pogotovo ako igrate igru na konzoli) može značiti razliku između života i smrti.

Dobro, možda nije tako strašno, ali svatko tko se susreo s dugačkim vremenom učitavanja priznat će da je to nešto što nikako ne želi. Istina je da se, tijekom godina, vrijeme učitavanja unutar igara (ali i samih igara) drastično smanjilo.

No ono što je jako zanimljivo u ovoj priči oko učitavanja jest to da Xbox-ova serija X želi u cijelosti ukloniti vrijeme učitavanja igara. Hoće li u tome uspjeti ili je to samo san i želja vidjet ćemo. Je li to moguće? Možda. S Microsoftom se nikada ne zna.

 

valve steam

Epic Game Store i podrška na Steam-u

Ovo je zasad samo glasina i s obzirom na to tako na nju treba i gledati. Ipak, ako bi to bila istina, to bi bilo izvrsno. Naime, postoje neke ideje koje idu u smjeru toga da bi Xbox Series X trebala izaći sa Windows 10 načinom rada, zbog kojeg bi konzola funkcionirala kao sekundarno Windows računalo, što bi značili podršku za Epic Game Store i Steam. To bi isto tako značili da bi igrači na konzoli mogli ostvarivati pristup svojim igrama sa računala, bez da im uopće za to i treba računalo. Izvrsno zar ne?

 

Senua's Saga Hellblade 2

Senua’s Saga: Hellblade 2

Nakon što je Phil Spencer otkrio Xbox Series X, otkrio je također i ovu igru koja je bila pokrenuta na konzoli. Zasad se malo pouzdanih podataka zna o igri. Neke glasine idu u smjeru toga da bi igra mogla izaći i na obje Xbox konzole. Više točnijih informacija trebali bismo saznati u nastavku godine.

 

Xbox One - S

Ekskluzivni naslovi samo za Xbox One

Xbox također priprema i nekoliko ekskluzivnih naslova koji bi trebali izaći ove godine. Ono što treba ovdje spomenuti jest to da će, nakon izlaska Xbox Series X, igre biti dostupne na obje platforme barem jednu godinu, što znači da ćete imati još barem godinu dana da uštedite novac za novu Xbox konzolu. Od ekskluzivnih naslova ono što možemo očekivati su ovi naslovi: Halo Infinite, Ori and the Will of the Wisps, Bleeding Edge, Microsoft Flight Simulator.

 

Xbox Series X

Xbox Series X

Deseta stvar, no nikako manje važna od ostalih devet, jest vrijeme izlaska Xbox-ove Series X konzole. Zasad se previđa da bi konzola na tržište mogla izaći za božićne blagdane, no neka predviđanja govore čak i o tome da bismo konzolu mogli vidjeti u trgovinama na jesen. Bilo kako bilo, kada se pojavi Xbox Series X podići će veliku prašinu i nesumnjivo će pomrsiti račune Sonyju i Nintendu.

Piše: Z.K.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular