PočetnaHardverPeriferijaApple predstavio novu generaciju iPod Touch player-a s 256 GB memorije

Apple predstavio novu generaciju iPod Touch player-a s 256 GB memorije


Prva generacija iPod Touch glazbenog playera predstavljena je sada već davne 2007. godine. Bilo je to doba kada pametni telefoni još nisu imali popularnost i kada su društvene mreže još većini korisnika bila prava nepoznanica. Od tada pa do danas mnogo se toga promijenilo, no moramo priznati kako iPod Touch već dugo nije dobio novu generaciju. Posljednja, šesta generacija iPod Touch playera predstavljena je 2015. godine – da bi nedavno u potpunoj tajnosti izašla i nova verzija iPod Touch uređaja.

Apple je tako bez nekih velikih najava na svojim web stranicama predstavio novi ‘poboljšani’ iPod Touch player sedme generacija. Zanimljivo, vjerujemo da je rijetko tko očekivao takav potez jer u posljednje se vrijeme jako rijetko priča o glazbenim playerima – koji su sve više zamijenjeni pametnim telefonima. Ipak, čini se kako Apple i dalje ima određene koristi od tog uređaja – pa je odlučio predstaviti novu generaciju uređaja.

Tako je nakon 2015. godine svjetlo dana ugledao novi iPod Touch – koji se karakteristikama i ne razlikuje previše od svojeg prethodnika. Vanjski dio uređaja ostao je gotovo ne promijenjen i teško bismo mogli reći da je prilagođen nekim novim trendovima. Uređaj dakle ima 4 inčni zaslon i nekoliko različitih boja kućišta, a zanimljivo je kako ni Home tipka nije dobila senzor otiska prsta – detalj koji se pojavljuje na gotovo svim novim Apple uređajima. Određene promjene napravljene su u unutrašnjosti uređaja gdje se sada nalazi procesor A10 Fusion koji je Apple koristio za iPhone 7 uređaje. Po prvi puta je uvedena opcija s 256 GB prostora za pohranu podataka, dok korisnici na raspolaganju još imaju verzije od 32 i 128 GB.

Uređaj dolazi s operativnim sistemom iOS 12, što je određena prednost jer će korisnici moći koristiti opcije grupnih poziva na FaceTime-u, ali i igre koje funkcioniraju uz proširenu stvarnost. Prema informacijama Apple-a ovaj bi uređaj trebao biti dvostruko brži od svojeg prethodnika, ali bi također trebao nuditi znatno bolje grafičke karakteristike. Model s najmanje prostora koštat će 199 dolara, onaj sa 128 Gb memorije 299 dolara, dok će vas najskuplja verzija koštati 399 dolara za što ćete dobiti velikih 256 GB prostora za pohranu.

Piše: M.Ž.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular