Donald Trump u svojim je govorima često, spontano ili ne, poticao na diskriminaciju žena. Iako se uvijek svijetu predstavljao kao ljubitelj žena, iz njegovih se govorancija često moglo iščitati nešto sasvim drugo.

Za vrijeme debate, također je nekoliko puta ‘uljetao’ u govor svoje protukandidatkinje, što je izazvalo masu kritika javnosti. Svijet je podijeljen oko Trumpa – neki ga obožavaju, ali ga i mnogi mrze. Bilo kako bilo, povodom Dana žena u rad je puštena aplikacija čiji je povod bio upravo Donald Trump, odnosno debata koju smo prije spomenuli.

Aplikacija Woman Interrupted kreirana je od strane brazilske agencije BETC i može se reći kako je u prvom planu namijenjena ženama. Zadaća aplikacije jest pratiti govor i otkrivati koliko puta muškarac u razgovoru prekida govor žene.

Dakle, aplikacija će vam na kraju razgovora između žene i muškarca prezentirati broj koliko se puta muškarac ubacio svojim govorom i na taj način prekinuo govor žene.

Aplikacija radi na način da putem mikrofona bilježi razgovor i analizira podatke. Uspoređuje ženski i muški glas i na temelju toga dolazi do zaključaka. Kada je razgovor gotov izvrši se obrada podataka i aplikacija vam predstavi činjenicu koliko je puta muškarac prekinuo ženu tokom razgovora.

Woman Interrupted dostupna je za iOS i Android platforma, a tvorci su najavili još jednu zanimljivu funkcionalnost u budućnosti. Naime, kada broj korisnika poraste i raširi se po cijelome svijetu, u aplikaciji će biti dostupna i krata koja će prikazivati u kojim područjima muškarci najviše prekidaju žene u govoru i samim time omalovažavaju suprotan spol.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here