Sony je već godinama prepoznat na tržištu kao vrlo kvalitetan tržišni igrač u području tehnologije za snimanje i fotografiranje. I dok je ranije okušavao svoju sreću u raznim područjima, čini se kako se Sony sve više fokusira upravo na proizvodnju hardvera koji služi kvalitetnom fotografiranju i snimanju vide uradaka.

Nedavno su predstavili svoj novi uradak kojim će mnogi ljubitelji video montaže biti oduševljeni. Naime, predstavljena je tehnologija za super slow motion snimanje i to u vrlo visokoj kvaliteti. Novi senzor za razliku od svojih prethodnika koji su dolazili u dvoslojnoj inačici, sada dolazi u tri sloja.

Zahvaljujući dodatnom sloju u koji je smješten dodatni brzi DRAM, senzor sada može snimati čak 1000 sličica u sekundi. Stručnim rječnikom možemo reći kako senzor snima 1000 fps-a, odnosno slow motion u rezoluciji od 1920×1080 piksela. Ovakvo što nudi korisniku fantastične mogućnosti usporavanja video uradaka, pri čemu će kvaliteta ostati na zavidnoj razini.

sony-super-slow-motion-specifications

 

Ovaj senzor zasigurno će se naći u novim generacijama pametnih telefona, a nimalo ne sumnjamo da će korisnici biti oduševljeni. Prema podacima, ovaj novi senzor postiže i do 8 puta bolje rezultate nego njegovi prethodnici, što je respektabilna brojka. Kako cijela stvar izgleda možete pogledati u video uratku kojeg je Sony postavio na internet da bi se pohvalio svojim novim postignućem.

Komentiraj