Bojite li se budućnosti i tehnološkog napretka? Mnogi prognoziraju kako će veze ljudi i robota biti sasvim uobičajena stvar, a mnogi idu i tako daleko pa prognoziraju da će roboti biti pogubni za čovječanstvo. Što mislite o svim tim teorijama, drže li one vodu?

Bilo kako bilo, posljednjih smo dekada u tehnološkom sektoru gurali velikim koracima naprijed. Umjetna inteligencija i čovjekoliki roboti postali su dio stvarnosti, a život čovjeka bez tehnologije postao je nezamisliv. Sve to vodi nas u jednom, za mnoge užasavajućem, smjeru koji im nepoznat svršetak.

Stanovnici istočnih zemalja poznati su po svojim suludim trendovima, a ovog puta donosimo jednu vrlo zanimljivu vijest s tog područja. Zheng Jiajia je muškarac koji je svoje znanje iz robotike i tehnološkog sektora uložio u razvoj vlastitog robota.

Ni više ni manje, njegov je cilj bio napraviti sebi robotsku ženu, koja će ostvariti njegove dugotrajne čežnje za pronalaskom partnerice.

Njegov trud polučio je uspjehom, te je tako Zheng Jiajia sebi stvorio robotsku partnericu koju je nazvao Yingying. No, on nije stao na tom koraku, pa je sa svojom ‘partnericom’ odlučio stupiti u brak.

Ceremonija vjenčanja održana je prema tradicionalnim običajima, gdje je sve bila u skladu s tradicijom, osim mladenke.

Piše: D.Ž.

Komentiraj