Alkohol je čest uzročnik raznih nedaća, a posebno se to odnosi na nesreće koje se događaju na cestama. Cijeli se svijet bori protiv vožnje u alkoholiziranom stanju, ali svijet vozača još uvijek nije na dovoljno razini, da bi bili odlučni ne sjedati za volan ako su popili koju čašicu alkohola. Rješenje ovog problema možda se nazire u sljedećem uređaju, koji će vam dati vrlo jasnu sliku u kakvom ste stanju kada pijete.

BACtrack Skyn je uređaj koji mjeri razinu alkohola u krvi, i daje vam jasan podatak koliko biste mogli napuhati ako vas uhvati policija na cesti. Istina, takvih uređaja ima svugdje po internetu i nisu neka novotarija, no BACtrack Skyn jest malo drugačiji uređaj. BACtrack Skyn vam omogućava da u realnom vremenu pratite kolika je razina alkohola u krvi i na taj način vam može signalizirati kada biste trebali stati s ispijanjem alkohola.

Uređaj je zapravo narukvica koju stavite na ruku i koja vam putem Transdermal Alcohol Content (TAC) metode mjeri razinu alkohola. Radi se o metodi koja koristi vašu kožu kako bi detektirala alkoholne i metanol molekule, odnosno rekla vam koliko je promila u vašoj krvi. Prema tvrdnjama autora ovog gadgeta mjerenja u realnom vremenu poprilično su točna, te bi u svakom trenutnu trebali biti sigurni je li bilo dovoljno alkohola ili ćete nastaviti dalje s ispijanjem.

Komentiraj