Virtualna stvarnost postaje sve zanimljiviji sektor i sve je više ulagača koji u tom području tehnologije vide budućnost. Jasno, puno se još toga mora pokrenuti da bi virtualna stvarnost došla među mnoštvo korisnika, ali kada se jednom tamo pojavi mogla bi donijeti pravu evoluciju.

Ono što je pitanje svih pitanja, da li uređaji za virtualnu stvarnost mogu u skorašnjem roku suzbiti popularnost pametnih telefona?

Kvalitetan pokazatelj kako se tržište kreće definitivno trebamo tražiti u financijskim rezultatima, a oni su fantastični kada je virtualna stvarnost u pitanju. Virtualna stvarnosnost zajedno s proširenom stvarnosti u ovoj će godini uprihoditi čak 13.9 milijardi dolara.

Kada to usporedimo s prošlom godinom, to je rast od čak 130 posto i definitivno možemo reći kako se ovih dvjema segmentima tehnologije piše sjajna budućnost.

Sve je više igara koje su prilagođene uređajima za virtualnu stvarnosnost i to će samo biti još dodatan poticaj igračima da kupuju uređaje za tu namjenu. Upravo se od sektora igara očekuje veliki rast, jer relativno je to područje još malo rašireno.

Kada jednom i taj sektor naraste, virtualna stvarnost će zavladati našim životima i pokoriti tržište. Prognoze analitičara su da će u 2020. godini tržište virtualne i proširene stvarnosti vrijediti čak 143 milijarde dolara. Potencijal je velik, a vidjet ćemo kako će se stvari odvijati na tržištu.

Piše: D.Ž.

Komentiraj