Brzina razvoja novih tehnologija svako malo nas očarava, no još veći utjecaj na nas ostavlja brzina razvoja pametnih telefona. Iako su se na seni pojavili tek prije 10-ak godina, pametni su telefoni danas snagom i mogućnostima već ispred računala. Nevjerojatno je koliko je toga pohranjeno u malenim telefonima, koji uz to i funkcioniraju odlično i pružaju nam masu znanja na dohvat ruke.

Godina u koju smo sada već dobrano zakoračili sigurno će ostaviti neki trag na tržite pametnih telefona. Ono što smo mogli zamijetiti posljednjih mjeseci je pad dominacije iPhone uređaja, što je potkrijepljeno činjenicom da u Apple nedostaje inovacija. Druge su kompanije počele plasirati vrlo zanimljive uređaje koji imaju neke inovativne ideje i zbog toga su sve omiljeniji na tržištu.

Što se trendova za 2017. tiče, mnogi se stručnjaci slažu kako će ovo biti godina modernih zaslona. Iako s pravom možemo reći da top modeli već sada sadrže iznimno kvalitetne zaslone (rade na 4K rezoluciji, zasloni su zakrivljeni, mogu prepoznavati jačinu dodira na zaslon, itd), napretka u ovom smjeru još uvijek ima.

Prvenstveno se to odnosi na sam izgled zaslona. Već je bilo pokušaja u kojima je zaslon prekrivao gotovo cijelu prvu površinu pametnog telefona, no još uvijek nema konkretnog iskoraka. Mnogi kažu kako će upravo 2017. godina biti ta u kojoj će glavni trend na pametnim telefonima postati zasloni koji se protežu preko cijelog telefona. Jedva čekamo da vidimo!

Komentiraj