Dvije tvrtke su najavile suradnju kako bi omogućile korisnicima pristup njihovim računima i beskontaktna plaćanja sa mobilnim telefonom i kod fizičkih trgovina.

U zadnje vrijeme Google proširuje mogućnosti plaćanja za svoju platformu Android Pay, tako da je napravljena suradnja sa mnogim svjetskim bankama, koje podržavaju ovaj način plaćanja svojim korisnicima.

Međutim najnovija suradnja sa paypalom omogućuje korištenje Android Pay usluga čak i ako nemate svoju bankovnu karticu, koju bi inače morali koristiti za plačanja putem Android Pay-a.

Google je najavio partnerstvo s PayPalom, koje vam omogućuje da koristite svoj račun za kupnju stvari gdje god je opcija Android Pay prihvaćena.


Dok je PayPal omogućavao svojim korisnicima u Americi otvaranje i fizičke paypal kreditne kartice sa kojom su se mogla obavljati plačanja i u fizičkim trgovinama, nova Android Pay integracija omogučit će beskontaktna plaćanja sa mobitelom za sve koji već imaju otvoren paypal račun, dopuštajući im da vrše plaćanja iz svog „balance“ stanja na paypal računu.

Ovo partnerstvo je u velikom interesu za Android Pay, koji se natječe sa Apple Pay-om, Samsung pay-om i ostalim platformama za dominaciju plaćanja na tržištu mobilnih telefona.

Kao što Google opisuje: „Milijuni ljudi već koriste svoje PayPal račune za online kupnju, primanje uplata i slanje novaca prijateljima i obitelji. Uskoro bi mogli početi koristiti isti PayPal račun za plaćanja i u fizičkim trgovinama sa svojim mobilnim telefonima preko Android pay aplikacije.”

PayPal kaže da je obrađeno više od 100 milijardi $ u mobilnom plaćanju prošle godine i nada se da će partnerstvo sa Android Pay-om povečati ovaj doseg.

Nova usluga, uskoro kreće u Americi, i bit će na početku ograničena samo na stanje računa u PayPal „balance“-u, a nakon par mjeseci proširit će se i na kreditne kartice pohranjene na paypal računu.

 

Zašto je ovo bitno?

Beskontaktna plaćanja su definitivno budućnost plaćanja i Android Pay se bori zuazeti dominantu poziciju u tome. S novom PayPal integracijom, i u kombinaciji s novim Android Wear 2.0 podrškom, Android Pay je spreman da nastavi vodeći trend u beskontaktnom plaćanju sa mobilnog telefona.

Iako je ova usluga zasad namjenjena samo za američko tržište, znakovito je u kojem smjeru ide budućnost plaćanja i vjerujemo da neće trebat puno vremena da se ova usluga proširi i na ostatak svijeta.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here