Video je postao jedan od najpopularnijih formata koje ljudi apsorbiraju na Facebooku. Prema statistikama, korisnici na Facebooku dnevno pogledaju više od sto milijuna sati videozapisa. Budući da Facebook monetizira sve što se može, došlo je vrijeme da se i videozapisi monetiziraju. Iako na razočaranje mnogih korisnika, videozapisi će uskoro dobiti oglase.

Zuckerberg se protivio monetizaciji video uradaka, no veliki pritisak na njega napravili su investitori. Facebook je u prošloj godini zabilježio sjajne financijske rezultate, koji su nadišli sva očekivanja analitičara. Problem investitori vide u tome što će ova godina smanjiti rast prihoda jer je sve manje mjesta za pozicioniranje oglasa. Budući da čelnici Facebooka ne žele gubiti investitore ali ni profit, jasno je kako se treba pronaći novi način monetizacije.

Monetizacija video uradaka spominjala se već prošle godine,a u narednim mjesecima trebala bi započeti prva testiranja. Video u kojemu će se pojavljivati oglasi morat će biti dulji od 90 sekundi. Oglasi se neće pojavljivati na početku i na kraju videa. Odnosno, prikazivanje reklama unutar video uratka pokrenuti će se tek nakon 20-ak sekundi. Sigurni smo kako će korisnici ponovo biti nezadovoljni ovom novošću, ali Facebook je pronašao još jedan način kako da uveća svoju zaradu.

Komentiraj