Sony radi fantastičan posao na području video igara. Njihova konzola PlayStation već je godinama u samom vrhu tržišta i nitko ne sumnja kako će tamo i ostati dotično vrijeme. Pitanje koje je ključno jest da li se ova konzola može održati u upotrebi s obzirom na to da sve više igrača prakticira igranje igara putem mobilnih uređaja.

Za razliku od onih koji igranje prakticiraju putem pametnih telefona, još je velik broj onih koji igre vole igrati na računalima. Sony već jedno vrijeme brine i o takvim igračima, putem servisa PlayStation Now.

Ovaj servis omogućava korisnicima računala da igraju video igre koje su namijenjene u prvom planu konzolama. Do sada je servis PlayStation Now podržavao samo igre koje su bile napravljene za PlayStation 3 konzolu, no uskoro bi se trebala pojaviti i mogućnost igranja igara za PS 4 konzolu.

Cijena PlayStation Now usluge trenutno iznosi 19,99 dolara. Prema riječima ključnih ljudi Sonyja, ta bi cifra trebala ostati nepromijenjena i u budućnosti, jer žele omogućiti svima da uživaju u video igrama. Ono što bi se trebalo promijeniti i to vrlo skoro jest raspon igara koje korisnici imaju na raspolaganju.

Kao što smo već rekli, PlayStation Now uskoro će početi podržavati PS 4 naslove, što će mnogi korisnici s oduševljenjem primiti. Ovaj potez daje za naslutiti kako Sony polako bježi od starijih verzija igara, pa je samim time za očekivati kako će PS 3 naslovi uskoro postati stvar prošlosti.

Piše: D.Ž.

Komentiraj