PočetnaOstaloPress ReleasePanasonic predstavlja Full HD VIERA LED LCD televizore srednjeg cjenovnog razreda za...

Panasonic predstavlja Full HD VIERA LED LCD televizore srednjeg cjenovnog razreda za europsko tržište

Advertisement

Panasonic je predstavio proizvode iz  srednjeg  dijela asortimana VIERA LED LCD televizora za 2014, za europsko tržište – riječ je o modelima AS640, AS650, AS740 i AS750 koji se odlikuju novim inovativnim karakteristikama za “pametnije” I  jednostavnije TV iskustvo. Uz TV Anywhere opciju možete pristupiti TV programima ili ih snimati gdje god se na svijetu nalazili, a s opcijom Remote Sharing možete slati fotografije, video zapise ili poruke izravno na vaš TV. Za potpuno intuitivan i individualan doživljaj tu je opcija my Stream za personalizirani kanal sa sadržajem namijenjen uživanju samo vama i vašoj obitelj.

Elegantni, svevremenski dizajn

Sa svojim bezvremenskim dizajnom i uskim okvirima svi su modeli pravi ukrasi svakog dnevnog boravka i pružaju istinski kino doživljaj. AS640 dolazi u tri veličine od 40, 48 i 55 inča, a serija AS650 je dostupna u šest veličina zaslona, od 39 do 60 inča. Serije AS740 i AS750 se mogu naći u tri veličine zaslona, od 42 do 55 inča.

Stvoren za zapanjujuću kvalitetu slike

Zahvaljujući Direct LED (D-LED) pozadinskom osvjetljenju ova nova serija televizora daje izvrsnu kvalitetu slike i ujednačeno osvjetljenje. Napredne tehnologije za obradu slike zajedno s Dual Core Plus procesorom i tehnologijom BackLight Scanning Intelligent Frame Creation Pro od 1200 Hz jamče iznimno brze kretnje i oštre detalje baš svaki put. Osim toga tzv. “Brilliant Contrast” kontrast pruža najdublje crne i najsvijetlije bijele boje.

Advertisement

Pametne mogućnosti povezivanja za svaki dom

Televizori za 2014. pružaju najfleksibilniji doživljaj kućne zabave budući da su kompatibilni s različitim vrstama povezivanja. AS750 model s ugrađenim Twin HD Tuner omogućava prijem svih digitalnih HD i SD programa preko kabelskog, satelitskog i DVB-T odašiljanja bez potrebe za dodatnim prijemnikom. Simultano može primati dva HD programa i paralelno snimati jedan od tih programa na vanjskom USB disku. Sve navedeno omogućava optimalno TV iskustvo za obitelj jer dok vi gledate jedan program, drugi član vaše obitelji može snimati ili gledati svoj omiljeni TV program putem tableta ili pametnog telefona.

Za još više zabave, HbbTV povezuje klasičan TV program s Internetom za dodatne informacije o programu ili za pristup različitim medijskim dodacima i uslugama mnogobrojnih TV kuća. S ugrađenim Wi-Fi i DLNA opcijama možete surfati internetom i pristupiti sve većem broju dostupnih aplikacija, i sve to iz udobnosti vaše fotelje, a možete uživati i u multimedijalnom sadržaju; slikama, filmovima ili glazbi spremljenima na kućnoj mreži ili nekom USB mediju. Prijenos podataka kod modela AS750 je ostvariv preko tri USB prikljućka, uključujući i USB 3.0 za munjevito brze veze (AS650 sadrži dva USB 2.0 prikljućka).

Za Skype video pozive kod AS740 ugrađena je videokamera visoke rezolucije koja se po potrebi tijekom poziva automatski izvlači odnosono uvlači po završetku poziva.

TV gdje god bili

Zahvaljujući VIERA AS750, AS740 i AS650 televizorima ne morate biti kod kuće kako biste imali pristup dobrom sadržaju. Koristeći Panasonic TV Remote 2 aplikaciju i spajanjem na Panasonic Cloud uslugu možete pratiti TV sadržaje ili filmove na vašem tabletu ili pametnom telefonu preko USB hard diska spojenog na vaš TV, ma gdje se na svijetu nalazili. Ukoliko idete na put, opcija TV Anywhere vam omogućuje da film započnete gledati dok ste još kod kuće, ukljućite  snimanje prije nego što odete i nastavite gledati na mjestu gdje ste stali kada dođete u hotel. U slučaju da ste zaboravili pokrenuti snimanje, pomoću Panasonic TV Remote 2 aplikacije možete to učiniti dok ste na putu.

Nikada nije bilo lakše i brže podijeliti važne trenutke s prijateljima i obitelji, bilo gdje se nalazili, zahvaljujući Remote Sharing opciji. Koristite Panasonic TV Remote 2 aplikaciju na vašem smartphoneu ili tabletu kako biste poslali poruke, video zapise ili slike putem Panasonic Clouda na vaš TV u vašem domu iako ste na putu.

Inteligentne značajke za jednostavno upravljanje

My Stream opcija, dostupna u AS640, AS650, AS740 i AS750 serijama, u potpunosti redefinira iskustvo TV doživljaja. Ova usluga omogućuje stvaranje individualiziranih kanala s personaliziranim sadržajem za vas i članove vaše obitelji, sastavljenim iz različitih izvora. Omogućuje vam se pristup filmovima i TV emisijima preko kabelskog i zemaljskog emitiranja kao i preko videa na zahtjev (VoD) na osnovu vaših preferencija. Na taj način ostvarujete jednostavan pristup najomiljenijem sadržaju bez gubljenja vremena. Snimljeni sadržaj, kućni filmovi, obiteljske fotografije, web stranice i online video zapisi su bez ikakvih poteškoća također uključuju u sučelje my Stream opcije.

Uporabom Panasonic TV Remote 2 aplikacije i novog “My Button-a” na Touchpad daljinskom upravljaču možete kreirati personalizirani profil s vašim omiljenim sadržajem. Odabir ove tipke obavještava TV da vam se posebno sviđa sadržaj koji trenutačno gledate te koristeći metapodatke programa zajedno s naprednim algoritmima ova vam usluga vam daje preporuke i za drugi sličan sadržaj.

Zahvaljujući Voice Assistant usluzi, dostupnoj putem Touchpad daljinskog upravljača, i TV Remote 2 aplikacije, my Stream opcija prepoznaje glas pojedinog člana obitelji čime svatko od ukućana pokreće svoj individualni my Stream kad god želi. Osim toga, inovativna funkcija glasovnog navođenja i funkcija upravljanja ne samo da raspoznaju pojedine riječi, već prepoznaju i cijele rečenice te se glasovne naredbe mogu korsititi i za upravljanje televizorom.

VIERA modeli su dizajnirani kako bi omogućili jednostavno upravljanje i korisnicima koji se “ne snalaze s tehnikom”. To podrazumijeva optimiziranu My Home Screen uslugu, VIERA početni zaslon koji može biti personaliziran prema individualnim preferencijama svakog od ukućana. Tu su i nove dodatne mogućnosti za preuzimanje gotovih tematskih zaslona kao što su sportski (nogomet), za igre, Twitter, Facebook i YouTube.

Ekološki pristup

Novi S640, AS650, AS740 i AS750 modeli nude pametne eko funkcije i inteligentno upravljanje za štednju snage kako bi se uštedjela energija i očuvali resursi. Senzor ambijentalnog osvjetljenja automastki detektira koliko slika treba biti svijetla i u skladu s time podešava postavke osvjetljenja ekrana. Isto tako povezani uređaji troše energiju samo kada je to potrebno.

AS750

• Full HD LED TV od 1200Hz (BLS) – iznimno brz panel za briljantnu kvalitetu sliku i glatke pokrete, i 3D sliku
  • my Stream – jednostavno putem intuitivnog sučelja uživajte u sadržaju koji odgovara vašim preferencijama
  • Twin HD Tuner – sloboda izbora: gledajte jedan program, a drugi snimajte, ili gledaje oba istovremeno