PočetnaOstaloPress ReleaseLenovo Innovation World 2024: predstavljene revolucionarne AI PC inovacije za osnaživanje poslovnih...

Lenovo Innovation World 2024: predstavljene revolucionarne AI PC inovacije za osnaživanje poslovnih korisnika u eri umjetne inteligencije

• Predstavljanje ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition
  • Širenje portfelja Copilot+ osobnih računala za poslovne korisnike s ThinkPad T14s Gen 6 AMD i ThinkBook 16 Gen 7 i Gen 7+
  • Predstavljanje jedinstvene inovacije uz Lenovo Auto Twist AI PC dokaz koncepta
  • Najava AI PC Fast Start rješenja za pomoć tvrtkama u ubrzanju usvajanja AI osobnih računala

Berlin, Njemačka – Lenovo™, globalni lider u tehnološkim inovacijama, na događanju Lenovo Innovation World 2024 najavljuje seriju revolucionarnih proizvoda, od kojih je svaki osmišljen kako bi redefinirao budućnost profesionalnog računalstva i umjetne inteligencije. Na posebnom događaju koji se održava u Berlinu, posebno su istaknuti novodizajnirani premium Lenovo ThinkPad™ X1 Carbon Gen 13 Aura Edition kojeg pokreću najnoviji Intel® Core™ Ultra procesori (serija 2) i inovativni Lenovo Auto Twist AI PC dokaz koncepta. Lenovo je također predstavio ThinkPad T14s Gen 6 i potpuno novi ThinkBook™ 16 Gen 7+ kojeg pokreću najnoviji AMD Ryzen™ AI procesori. Uz to, Lenovo je predstavio ThinkBook 16 Gen 7 kojeg pokreće Snapdragon® X Plus procesor s 8 jezgri. Zajedno, ove inovacije ukazuju na predanost tvrtke Lenovo pružanju vrhunske tehnologije, iznimnih korisničkih iskustava i poboljšane produktivnosti i kreativnosti za poslovne korisnike.

Advertisement

Lenovo je također najavio AI PC Fast Start, rješenje osmišljeno za pomoć organizacijama u brzom prijelazu na uređaje spremne za AI, maksimizirajući ROI putem savjetovanja i pojednostavljene implementacije koju pokreće AI. Uz nagrađivanu podršku tvrtke Lenovo, ove usluge ubrzavaju usvajanje umjetne inteligencije i osiguravaju besprijekornu implementaciju.

lenovo ai pc

Lenovo ima za cilj predvoditi eru AI uređaja

Očekuje se da će važnost računala s umjetnom inteligencijom rasti, a očekuje se i da će više od 60% računala isporučenih do 2027. imatu AI mogućnosti1. Lenovo računala s umjetnom inteligencijom imaju za cilj značajno promijeniti korisnička iskustva kroz prirodne interakcije, personalizirane velike jezične modele i napredne računalne arhitekture, čineći računalstvo osobnijim, produktivnijim i zaštićenijim.

Lenovo Aura Edition

Dizajniran u višegodišnjoj suradnji s Intelom, Lenovo predstavlja Lenovo Aura Edition seriju, dokaz naše predanosti isporuci inovativnih tehnologija dizajniranih za personalizaciju i pojednostavljenje interakcije korisnika s njihovim uređajima. Više od deset tisuća korisnika diljem svijeta sudjelovalo je u kvalitatativnom i kvantitativnom istraživanju korisničkog iskustva. Uz rezultate iz tog istraživanja, Lenovo i Intel su razmišljali o konceptima upotrebljivosti koji su naknadno suženi i testirani s dodatnih četiri tisuće korisnika koji su pomogli u određivanju prioriteta i poboljšanju iskustava.

Advertisement
ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition dolazi s dosad najtanjom i najlakšom konstrukcijom iostvarujući težinu manju od 1 kg za 14” flagship model. Prepun je inovativnih tehnologija dizajniranih za personalizaciju i pojednostavljenje interakcije korisnika s njihovim uređajima. Projektiran s mogućnostima poboljšanima AI-om i razvijen u suradnji s Intelom, ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition obećava iznimne performanse, dugo trajanje baterije i inteligentnije i sveobuhvatnije korisničko iskustvo.

Yoga Slim 7i Aura Edition

Lenovo Aura Edition prijenosna računala uključujući ThinkPad X1 Carbon Gen 13 i Lenovo Yoga Slim 7i  integriraju sljedeće inovativne značajke:

• Smart Modes: intuitivno se prilagođavaju potrebama korisnika, optimizirajući performanse i mogućnosti umjetne inteligencije za aktivnosti poput rada, igre i kreativnosti. Svaki način rada kojem se može pristupiti putem jednostavnog widgeta osmišljen je kako bi pružio besprijekorno i personalizirano iskustvo. Smart modes uključuju:

o Pozornost pomaže u smanjenju smetnji i daje prioritet fokusu na zadatak dopuštajući korisnicima postavljanje mjerača vremena za pozornost i utišavanje obavijesti

o Suradnja poboljšava iskustva virtualnih sastanaka optimiziranjem video performansi i unaprijed postavljenim željenim postavkama kao što su zamućenje pozadine ili pojačivač slabog osvjetljenja

o Wellness može pomoći u poboljšanju digitalnog zdravlja s upozorenjima o držanju tijela i smanjenjem umora očiju podsjećanjem korisnika na pauze

o Konačno, korisnici imaju brz pristup postavkama načina napajanja izravno unutar aplikacije kako bi pomogli u ravnoteži između performansi i potrošnje energije
Smart Share on Yoga Slim 7i Aura Edition

• Smart Share: Pruža jednostavno dijeljenje slika između pametnih telefona i prijenosnih računala2 omogućeno umjetnom inteligencijom. Korisnici mogu jednostavno dotaknuti podržani pametni telefon na rub zaslona, ​​a koristeći sposobnost Elliptic Labs AI Virtual Sensor™, prijenosno računalo će pokrenuti prozor Smart Share na računalu i pametnom telefonu, omogućujući jednostavan prijenos fotografija između uređaja povlačenjem i ispuštanjem. Osim toga, podržane su i IOS i Android platforme.
  • Smart Care: Omogućuje jednostavan pristup online alatima za podršku i chatbotu tvrtke Lenovo, nudeći rješavanje problema u stvarnom vremenu. Unaprijeđena usluga Premier Support Plus otključava pristup dediciranoj individualnoj podršci povezujući korisnike putem udaljenog dijeljenja kamere i pristupa glasu ili chatu uživo s uvaženim Lenovo inženjerima 24-satno putem računala ili pametnog telefona.

Serija Lenovo Aura Edition nije samo tehnologija; radi se o transformaciji načina na koji korisnici komuniciraju sa svojim uređajima, čineći svaki trenutak produktivnijim i ugodnijim.

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition

Posjetite Lenovo Innovation World Press Kit na StoryHub za slike proizvoda i više detalja.

Specifikacije proizvoda

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition Specification Options
Feature Details
Display 14″ 16:10 2.8K OLED AGARAS display, 100% DCI-P3, 400nits, HDR True Black 500, Dolby Vision®, Eyesafe®, 120Hz; 89.2% STB ratio
Processor Intel® Core Ultra 7 processor (Series 2)
Memory Up to 32GB LPDDR5x 8533 MT/s, dual channel14
Graphics Intel® Arc™ Xe2
Operating System Windows 11 Pro
Camera FHD + IR camera with webcam privacy shutter
Storage Up to 2TB PCIe Gen5 SSD14
Battery 57Whr CRU (customer replaceable unit)
AC Adaptor 65W GaN USB Type-C® Slim
Audio Dolby Atmos®; Dolby Voice®, 2x speakers; 2x microphones
Input/Output Ports  2x Thunderbolt™ 4; 2x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps); 1x HDMI 2.1; 1x Audio (Headphone and Microphone Combo Jack)
Wireless Wi-Fi ®7, Bluetooth® 5.4, up to 5G sub67 in 2025
Software  Lenovo Aura Edition Smart Experiences; Lenovo Commercial Vantage; Intel® Unison™; Intel Connectivity Performance Suite
Dimensions (W x D x H) 312.8 x 214.75 x 8.08-14.37 mm/12.31 x 8.45 x 0.32-0.56 in
Weight Starting at 980g/2.16 lbs.
MIL-STD-810H15 Yes
Keyboard Accessibility features (ribbed keys); Backlit TrackPoint keyboard with glass 3-button TrackPad or optional Haptic TouchPad
Color Eclipse Black
Security  Lenovo ThinkShield; Firmware Shield Power-on or MoC Touch Fingerprint Reader on keyboard; IR camera with Windows Hello facial recognition; dTPM 2.0 chip; Webcam privacy shutter; Nano Kensington™ lock slot
  Chassis:

A cover Carbon fibre

C cover 90% recycled Magnesium

D cover 90% recycled Magnesium

Responsible Design Speaker Enclosure: 90% PCC recycled plastic
Battery Frame: 90% PCC recycled plastic
Keycaps: 85% PCC recycled plastic (backlit keyboard)
AC Adaptor: 90% PCC recycled plastic

100% plastic-free packaging is made from bamboo and sugarcane

ThinkPad T14s Gen 6 AMD Specification Options
Display 14″ 16:10 WUXGA IPS Low Power Anti-Glare display, 100% sRGB, 400nits

14” 16:10 WUXGA IPS Touch Anti-Glare display, 45% NTSC, 400nits, 3M DBEF5, Eyesafe; 88% STB ratio

Processor Next Generation AMD Ryzen™ AI PRO processors
Memory Up to 64GB LPDDR5x 7500 Mhz, dual channel14
Graphics AMD Radeon™ Integrated Graphics
Operating System Windows 11 Pro
Camera 5MP + IR camera with webcam privacy shutter
Storage Up to 1TB PCIe Gen4 SSD14
Battery 58Whr
AC Adaptor 65W USB Type-C® Slim, 65W GaN USB-C
Audio Dolby Atmos®; Dolby Voice, 2x speakers; 2x microphones
Input/Output Ports 2x USB-A 5Gbps; 2x USB C® 40Gbps (TBT4 cert); Audio; HDMI 2.1; SIM
Wireless Wi-Fi® 7, 5G sub6, Bluetooth® 5.3
Software Lenovo Commercial Vantage, McAfee® LiveSafe™ (trial); Microsoft Office 365 (trial), Lenovo View, TrackPoint Quick Menu
Dimensions (W x D x H) 313.6 x 219.4 x 16.9 mm/12.3 x 8.6 x 0.66 in
Weight Starting at 1.3kg/2.86 lbs.
Color Eclipse Black
Security Lenovo ThinkShield, Microsoft Pluton or Firmware TPM 2.0, Ultrasonic HPD, Fingerprint Reader on power button, IR Camera with privacy shutter, Nano Kensington™ lock slot, AMD PRO technologies
  Chassis:

A cover 30% recycled carbon fiber reinforced plastic

C cover 90% recycled Magnesium

D cover 55% recycled Aluminum

Responsible Design Speaker Enclosure: 90% PCC recycled plastic
Battery Frame: 90% PCC recycled plastic
Keycaps: 85% PCC recycled plastic (backlit keyboard)
AC Adaptor: 65W Slim 90% PCC recycled plastic

Plastic-free with FSC certified paper

ThinkBook 16 Gen 7 Specifications
Feature Details
Display 16″ 16:10 WQXGA 2.5K IPS display, 100% sRGB, 350nits, AG; 16″ 16:10 WUXGA IPS display, 60Hz, 45% NTSC 300nits, AG; 91.3% STB ratio
Processor Snapdragon® X Plus 8-core
NPU Qualcomm® Hexagon™ NPU (45 TOPS)
Memory Up to 32GB LPDDR5x 8448 MT/s, dual channel14
Graphics Integrated Qualcomm® Adreno™ GPU
Operating System Up to Windows 11 Pro
Camera FHD RGB camera with webcam privacy shutter
Storage Up to 1TB PCIe Gen4 x 4 SSD14
Battery 84Whr
AC Adaptor 65W USB Type-C® 3pin
Audio Dolby Atmos®; 2x super linear speakers; 2x microphones
Input/Output Ports 2x USB-C® 10Gbps (full function); 2x USB-A 5Gbps (1x supports AOU); 1x HDMI 2.1 TMDS; 1x Audio (Headphone and Microphone Combo Jack); 1x SD card 4-in-1
Wireless Wi-Fi® 7
Software Lenovo Smart Meeting; Lenovo Vantage; McAfee® LiveSafe™ (trial); Microsoft Office 365 (trial)
Dimensions (W x D x H) 356.4 x 248.4 x 16.7 mm/14.0 x 9.8 x 0.66 in
Weight Starting at 1.82 kg/4.02 lbs.
Keyboard Accessibility features (ribbed keys); Backlit with number keys
Color Luna Grey
Security Microsoft Pluton; Fingerprint reader on power button; Firmware TPM 2.0; Webcam privacy shutter; Kensington™ Nano SecuritySlot™
Responsible Design Speaker Enclosure: 30% PCC recycled plastic
Battery Frame: 30% PCC recycled plastic
Keycaps: 50% PCC recycled plastic
AC Adaptor:

(100W Type-C & 65WType-C 3pin)

90% PCC recycled plastic

Packaging:

FSC-certified carton and accessory box

>95% recycled PIC cushion

100% paper screen sheet

90% Ocean Bound Plastic laptop bag

ThinkBook 16 Gen 7+ Specifications
Feature Details
Display 16″ 3.2K 165Hz DCI-P3 IPS TÜV hardware Low Blue Light, Eyesafe, 400nits, hardware color calibration, Dolby Vision
Processor AMD Ryzen™ AI 9 365 processor
Memory Up to 32GB LPDDR5x 7500Mhz, dual channel14
Graphics AMD Radeon™ 880M integrated graphics
Operating System Up to Windows 11 Pro
Camera FHD RGB + IR camera with privacy shutter, TOF
Storage Dual 2280 M.2 SSD slot, PCIe 4×4, up to 2x2TB14
Battery 85 Whr
AC Adaptor USB Type-C® 100W (supports RapidCharge)
Audio Stereo speakers with Dolby Atmos®, Dual array microphone
Input/Output Ports 1x USB4 with Thunderbolt 4 certification, 1x full-function USB-C® 3.2 Gen 2 (10Gb/s), 2x USB-A 3.1 (one support AOU), 1x hidden USB-A 2.0, 1x HDMI 2.1 TMDS, 1x RJ45, 1x Audio, 4-in-1 SD card reader (SD/SDHC/SDXC/MMC)
Wireless Wi-Fi® 7
LAN 1000M LAN
Software Lenovo Smart Meeting, Lenovo Vantage*, McAfee® LiveSafe™ (trial)*, Microsoft Office 365 (trial)
Dimensions (W x D x H) 14 x 9.8 x 0.65 in/357 x 248 x 16.9 mm (measured at front T2 position)
Weight Starting at 1.9 kg/4.19 lbs.
MIL-STD-810H15 Yes
Keyboard Spill-resistance backlit keyboard with number pad, 1.5 mm key travel, Accessibility features (ribbed keys)
Touchpad 135 x 80 mm Precision Haptic ForcePad
Colors Luna Grey
Security Microsoft Pluton, Fingerprint Reader on power button, IR camera, Webcam privacy shutter, Kensington™ Nano SecuritySlot™
Responsible Design Hinge Cap: 30% PCC recycled plastic
Battery Pack: 30% PCC recycled plastic
Keycaps: 50% PCC recycled plastic
Packaging: 97% recycled plastic
AC Adaptor: 100W 3Pin 90% PCC recycled plastic
Total PCC: 10.92% by weight

1 Source: Canalys – Sept 2023
2 Requires smartphone app download. Compatible smartphones require Android 9.0 or above, or iOS 15 or above.
3 Source: Intel internal performance projection based on reference designs on Intel Core Ultra and Intel Core Ultra (Series 2) platforms
4 60Hz min / 120Hz max device refresh rate; actual refresh rate may vary based on app/content limitations and requirements, device mode settings, and other factors.
5 Copilot+ PC experiences are coming. Requires free updates available starting later this year. Timing varies by device and region. See aka.ms/copilotpluspcs
6 Battery life claims are approximate and based on internal testing under optimal conditions using MobileMark25. Actual battery performance will vary and depend on numerous factors
7 5G network coverage and service plan required; available only in select areas. Cellular configurations not available in Germany
8 Percentage of recycled materials and PCC plastics will vary by model and component. All boxes used in packaging are made from FSC™-certified paper and other controlled material. FSC License codes: C118727. Full details on Lenovo’s journey to net zero can be found here: https://www.lenovo.com/us/en/about/sustainability/
9 EPEAT-registered where applicable — see www.epeat.net for registration status by country.
10 Based on research conducted by Lenovo in August 2024 of laptops sold by major PC manufacturers shipping >1 million units annually.
11 Based on TOPS specification of AMD Ryzen™ AI 300 Series processors with 50 TOPS compared to an AMD Ryzen 8040 Series processors with 16 TOPS as of June 2024. STX-01.
12 Additional terms and conditions apply.  Licencing may be per device per year and may vary by country. Availability dates may vary by geography and products may only be available in select markets. All offers subject to availability and capacity. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.
13 Pricing and availability may vary by geography and products may only be available in selected markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.
14 Available user storage and internal memory is less due to operating system, software and other functions utilizing part of this capacity; may change with software updates.
15 MIL-STD 810H establishes a methodology for testing products against environmental stresses under controlled laboratory conditions. Lenovo uses the U.S. Department of Defense’s MIL-SPEC standards to test devices against hazardous physical and environmental conditions to determine durability. Such testing is not a guarantee of future performance under these test conditions. Tested against 12 categories and 26 MIL-STD-810H procedures to prove its toughness. Abuse, like that contained in MIL-STD 810H testing, is not covered under Lenovo’s standard warranty.