PočetnaGamingNajavljen Diablo Immortal za pametne telefone - čemu tolika mržnja prema ovoj...

Najavljen Diablo Immortal za pametne telefone – čemu tolika mržnja prema ovoj igri?


Najava Diabla za pametne telefone je uzburkala vode i razljutila mnoge gamere. Zašto je to tako i zašto bi se ljudi trebali “ohladiti”?

Nedavno je bila ceremonija otvaranja BlizzCona – Blizzardove gaming konferencije koja se događa jednom godišnje i na kojoj Blizzard najavljuje nove proizvode na kojima radi. Tako smo mogli vidjeti da dolaze nove ekspanzije za WoW i Hearthstone, ali i nove likove za igre Heroes of the Storm i Overwatch, te Warcraft 3 Remastered, odnosno Reforge.

S tim najavama nitko nije imao problema, no Blizzard je najavio još jednu igru, a to je Diablo Immortal – Diablo igra za pametne telefone. Žele na mobitelima oživjeti ARPG žanr, a pošto svi imaju mobitele, vjeruju kako bi ovu igru mogli kupiti mnogi.

Ono što nas je jako iznenadilo su negativne reakcije mnogih gamera. Toliko negativnih komentara, reviewa i blog postova nismo već jako dugo vidjeli. Dapače, ne pamtimo kada je gaming zajednica ovako reagirala na jednu igru koja još nije ni zaživjela. Bilo je u prošlosti loših igara, a biti će ih i u budućnosti, no iz nekog razloga zajednica je užasno reagirala upravo na ovu najavu.

Ako posjetite reddit kanale koji se tiču Blizzardovih igara ili odete na YouTube, vidjeti ćete ogroman hejt prema ovoj igri. Izgleda nam kao da se gameri natječu tko će više blatiti dotičnu igru tako da cinematic video za dotičnu igru ima užasan ratio lajkova i dislajkova na YT (op.a. u trenutku pisanja video je imao 16k lajkova i preko 425k dislajkova), a o komentarima da i ne govorimo. Kruna svega je bio događaj na BlizzConu kada je Blizzard imao Q&A o Diablu Immortal, a jedan od “fanova” se dignuo i pitao ih da li je ovo preuranjena šala za prvi april.

Mi se ograđujemo od takvih upita i komentara i smatramo da bi se zajednica morala malo smiriti s time jer za to postoji mnogo razloga. Kao prvo, Diablo 3 je jedna od najigranijih igri na svijetu, a Diablo Immortal je samo dodatak tome. Nikakva zamjena za Diablo 3 ili nešto slično tome.

Kao prvo, Blizzard je bio prilično izravan u tome da ne misli najaviti Diablo 4 u tako skorijoj budućnosti i prije nego u potpunosti budu spremni za to. Vjerojatno će igra doći kroz koju godinu, no oni još o tome ne žele razgovarati. Zato vjerojatno i ovaj kompromis da se napravi Diablo Immortal, a možda uskoro i Diablo 1 ili 2 Remaster kao što sada dolazi Warcraft 3.

Mnogo je ovdje validnih pitanja koje bi se trebali pitati od Diablu Immortal, ali mržnja prema igri koja još nije ni došla na tržište je prevelika. Mnogi već sada govore da će to biti “najgora igra ikada”. Kako znaju? Dapače, statistički je to jako nevjerojatno. Blizzard ima novaca – jako puno novaca.

Ne mislite li da može napraviti dobru mobilnu igru? Ne mislimo braniti kompaniju koja vrijedi milijarde dolara i koja te iste novce ima na svom bankovnom računu. No Diablo Immortal bi mogla biti jako dobra igra za “ubiti” vrijeme na mobitelu.

Jedva čekamo vidjeti ovu igru i akciji i nadam se da će, usprkos svim hejterima, ovo biti naslov koji će se igrati i koji će zaraziti mase. Ono čega se mi pribojavamo su popularne “mikrotransakcije” koje bi se mogle pojaviti unutar igre. Bez obzira na to, igra ne zaslužuje ovakvu mržnju. Pogotovo ne od kompanije koja iza sebe ima naslove poput Warcrafta, StarCrafta, WoW, Hearthstonea

 

Piše: B.P.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular