PočetnaMobyPametni telefoniProblemi s proizvodnjom zaslona i velika kašnjenja novih iPhone uređaja?!

Problemi s proizvodnjom zaslona i velika kašnjenja novih iPhone uređaja?!


Predstavljanje novih iPhone uređaja redovito je događanje koje u svijetu izazove puno pažnje kako medija, tako i zainteresiranih korisnika koji žude za novim uređajima. Za razliku od nekih prethodnih vremena kada su se informacije o novim uređajima strogo čuvale i nisu dospijevale u javnost, danas znamo gotovo sve o novim uređajima i nekoliko mjeseci prije same konferencija na kojoj se predstavljaju uređaji.

Jednostavno, informacije više nije moguće čuvati na kvalitetan način, zbog čega su gubi dio ekskluzivnosti i izostaje wow efekt. Bilo kako bilo, gotovo sve znamo o novim iPhone telefonima, a sada se pojavila i informacija kako će isporuka jednog modela kasniti zbog velikih problema za zaslonom.

Apple bi na svojoj ovogodišnjoj konferenciji trebao predstaviti tri nova modela iPhone telefona. Očekuje nas tako nasljednik modele X koji će vrlo vjerojatno nositi naziv X2, a karakteristikama će nadmašiti svojeg prethodnika. Njegova cijena trebala bi se kretati oko 900 dolara. Nešto skuplji model bit će novi X Plus uređaj koji će imati veliki zaslon od čak 6.5 inča. Cijena ovog modela bit će vrlo vjerojatno ravnih 1000 dolara.

Najjeftiniji model bit će iPhone 9 koji je namijenjen onima skromnijih financijskih mogućnosti, a za razliku od prethodna dva modela neće biti opremljen nekom naprednom tehnologijom. Uz to što će nedostajati dvije stražnje kamere, što neće biti kvalitetnog kućišta od nehrđajućeg čelika i što će manjkati podrška za 3D Touch, ovaj će uređaj imati zaslon napravljen u LCD tehnologiji.

No, čini se kako neće to biti klasičan LCD zaslon, već će biti baziran na novoj tehnologiji Full Active LCD. Zahvaljujući ovom naprednom načinu izrade zaslona, moguće je postići veliku pokrivenost prve strane telefona zaslonom. To znači, da će iPhone 9 biti jedan od telefona koji će imati najveću pokrivenost prednje strane telefona zaslonom, a u tome će biti bolji i od X2 i X Plus modela.

No, ova tehnologija ima jedan veliki problem, a to je veliki postotak zaslona koji su neispravni. To će rezultirati dodatnim testiranjima i odbacivanjem određenih uređaja, što će uzrokovati velika kašnjenja u isporuci. Ovaj bi uređaj tako mogao stići u ruke kupaca čak i nekoliko tjedana kasnije od planiranog datuma.

Piše: M.Ž.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular