PočetnaOstaloZanimljivostiYouTube napravio posebnu aplikaciju za djecu

YouTube napravio posebnu aplikaciju za djecu


Već se duže vremena šuška kako YouTube radi na posebno dizajniranom programu koji će približiti YouTube djeci, a roditeljima dati sigurnost kako njihova djeca neće naletjeti na nepoželjan sadržaj na internetu. Smatrali smo kako će Google to izvesti na način da će napraviti poseban YouTube za djecu na kojem bi se nalazio sadržaj primjeren njima. No, ekipa iz Google-a očito je odlučila priču okrenuti malo na drugu stranu pa vam tako danas predstavljamo aplikaciju koja je zapravo YouTube namijenjen najmlađim korisnicima.

Za nekoliko dana, točnije 23. veljače na Google Play dućanu pojavit će se aplikacija iza koje stoji ekipa iz Google-a, a zapravo je svojevrsna modifikacija YouTube kanala koji će biti namijenjen samo djeci. Ono što su odlike ove aplikacije jest to da je sadržaj filtriran tako da će djeca moći gledati samo onaj sadržaj koji je primjeren njihovoj dobi. Sljedeće, roditelji će moći postaviti vremensko ograničenje korištenja aplikacije, što bi u kratkim crtama značilo da će postaviti vrijeme nakon kojeg će se aplikacija ugasiti i više neće biti moguće koristiti je. Dakako, roditelji će moći ponovo je upaliti upisivanjem lozinke te namještanjem novog vremena za korištenje. Ono što će se dopasti mladim korisnicima je sučelje, koje će biti u potpunosti prilagođeno najmlađima, odnosno vrlo vjerojatno možemo očekivati nekakve crtane likove koji će vas voditi kroz korištenje aplikacije.

Trenutno nismo upoznati s više detalja, ni način na koji će se sadržaj točno prikazivati. Naime, aplikacija će biti dostupna tek za koji dan samo za Android uređaje tako da tada možemo očekivati prve ozbiljne recenzije i mišljenja malih, ali i velikih korisnika. U svakom slučaju bilo kakav projekt koji nastoji spriječiti zloupotrebu djece na internetu je pohvalan, a upravo je na velikanima poput Google-a da probaju zloupotrebu spriječiti. Ova aplikacija vrlo vjerojatno je tek jedna od manjih mjera gdje se internet filtrira posebno za djecu koja ga danas sve više korite. U budućnosti se nadamo da će sličnih projekata biti i još jer ovime idemo u dobrome smjeru kada je zaštita djece u pitanju.

FOTO: tubefilter.com


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular