PočetnaOstaloPoslovne vijestiZajednički tržišni nastup Microsofta, Algebre i HRPro

Zajednički tržišni nastup Microsofta, Algebre i HRPro


Sadržajno najbogatiji dan konferencije koji obuhvaća i tehnološki i poslovni dio, započeo najavom spajanja rješenja Microsofta, Algebre i HRPro-a

Umag, 9. travnja 2014. – Microsoft, Algebra i HRPro održali su novinsku konferenciju predstavljajući zajednički tržišni nastup. Ova tri poduzeća ujedinit će svoje poslovno iskustvo kako bi tržištu ponudili jedinstven skup usluga i softverskih rješenja kojim bi se kvalitetnim upravljanjem kadrovima i znanjem osigurala bolja distribucija znanja unutar kompanije i smanjili gubici znanja odlaskom visokoproduktivnih i obučenih zaposlenika. Upravo iz tog razloga, došlo je do suradnje Microsofta, Algebre i HRPro-a. Ove tri tvrtke, svaka sa svojim rješenjem i ekspertizom, tako čine novu ponudu na tržištu.

 „Udružili smo se s Microsoftovim odjelom servisa i poduzećem HRPro kako bismo na tržištu ponudili ovaj jedinstveni sustav za upravljanje znanjem. Prepoznali smo ova poduzeća i njihova rješenja kao vrhunska te im pridodali naša iskustva u edukaciji i provjeri znanja primjenom tehnoloških rješenja. Smatramo da je ponuda ovakvog integriranog rješenja na našem tržištu neophodna kako bi prije svega omogućili hrvatskim poduzećima ravnopravnu utakmicu s igračima na globalnom tržištu gdje je znanje ključno sredstvo poslovne uspješnosti“, izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.

Jedna od komponenta ove nove ponude je i HR.net – razvijen na Microsoftovim Internet tehnologijama koje omogućavaju jednostavnu implementaciju i održavanje. Izuzetno je „user friendly“ i pogodan za prilagodbe zahtjevima korisnika. Svi podaci o zaposlenima i organizaciji dostupni su s jednog mjesta, koje predstavlja pouzdan izvor za izvještavanje, analize i složene KPI pokazatelje. HR.net informatički je sustav za upravljanje ljudskim potencijalima s dvije osnovne značajke: svi podaci o zaposlenicima i svi procesi za upravljanje ljudskim potencijalima nalaze se na jednom mjestu te istom sustavu pristupaju profesionalci iz ljudskih potencijala, manageri i zaposlenici.

„Kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima ključno je za razvoj i uspjeh svakog poslovanja, a u to je uključeno i kontinuirano obrazovanje i usavršavanje vještina zaposlenika. Stoga smo u Microsoftu Hrvatska, na bazi našeg vlastitog e-learning rješenja odlučili udružiti snage s prepoznatim regionalnim partnerima – Algebrom i HR.Pro-om, kako bismo objedinili zajednička i komplementarna poslovna znanja i iskustva te omogućili korisnicima kompletno rješenje za njihove potrebe. Na ovaj način također otvaramo našim partnerima put do regionalnih tržišta te promoviramo  nova rješenja iz Hrvatske. Vjerujem da ovo zajedničko jedinstveno rješenje može značajno doprinijeti konkurentnosti hrvatskih tvrtki“, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Microsoft Hrvatska za potrebe regionalnog tržišta razvija modularni sustav za upravljanje znanjem i učenjem (Learning and Knowledge Management System, LKMS). Sustav je temeljen na internom iskustvu Microsofta o kontinuiranoj edukaciji preko 100.000 svojih zaposlenika, a oslanja se na tehnološke platforme koje većina naših klijenata već dobro poznaje i koristi: SharePoint Server 2013 te Lync Server.

„Primjenom ovog sustava, velike i srednje kompanije imaju priliku povećati doseg edukacije, smanjiti njene troškove te promicati kontinuiranu razmjenu znanja kako bi ultimativno postigli višu poslovnu učinkovitost i profitabilnost. Suradnjom s istaknutim regionalnim partnerima, tvrtkama Algebra i HR.Pro, obogatit ćemo poslovna znanja i vrijednost svog rješenja za upravljanje znanjem i učenjem“, izjavio je Marko Pršić, glavni arhitekt LKMS sustava iz Microsofta.

Da je pred novim tehnološkim rješenjem uspješna budućnost, ne dvoji ni direktor nagrađivanog poduzeća HR Pro Željko Skorić: „Upravo nagrade za inovativnu tehnologiju 2002. godine te nagrada u kategoriji „Rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću“ 2009. potvrđuju naš kontinuitet i jaku poslovnu usmjerenost u kojoj korisnicima pomažemo ostvariti dodanu vrijednost. Izuzetno nam je drago što nas je Microsoft prepoznao kao uspješnu i kvalitetnu tvrtku te nam ponudio suradnju na ovako važnom projektu.“


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular