PočetnaHardverEnermax Revolution 87+ 850W

Enermax Revolution 87+ 850W


Enermaxovi proizvodi su ponovo postali dostupni na domaćem tržištu, a za početak smo isprobali njihovo odlično napajanje srednjeg segmenta snage 850 vata

Svatko tko se razumije u računala i hardver zasigurno je upoznat s Enermaxovim proizvodima. Ovaj proizvođač svoju je slavu stekao proizvodnjom vrhunskih napajanja koja slove za ponajbolja na svijetu. Vrhunske komponente i besprijekorna kvaliteta izrade ono su što krase svako Enermaxovo napajanje, a ovoga puta imamo prilike isprobati jedno od takvih.

Piše: Marin Ujdur

Nanadmašna efikasnost

Radi se o njihovom srednjem segmentu ponude napajanja za stolna računala odnosno seriji Revolution 87+. Testirani primjerak deklariran je na 850 vati snage. A ovako na prvu upada u oko i zlatni 80PLUS certifikat koji dodatno ukazuje na kvalitetu i vrhunsku iskoristivost ovog napajanja. Prema 80PLUS certifikatu prosječna efikasnost ovog modela iznosi 90,65 % što je odličan rezultat kojeg će znati cijeniti oni koji vode brigu o uštedi energije.

Nakon otvaranja kutije nailazimo na uredno zapakirano napajanje i dodatne modularne naponske kablove. Da, Revolution 87+ je modularno napajanje te je moguće spajati samo one kablove koji vam u tom trenutku trebaju. Kablovi su presvučeni mrežicom i djeluju vrlo uredno i kvalitetno. Duljina kablova neće razočarati nikoga, kao ni broj raspoloživih naponskih priključaka kojih ima dovoljno u za high-end konfiguracije. Svidio nam se i detalj koji ukazuje na koje je railove spojen koji naponski priključak kako bi mogli pravilno i jednoliko rasporediti opterećenje preko svih raspoloživih naponskih railova ovog napajanja.

Kvaliteta u prvom planu

Kao što smo već naveli za vrhunske performanse zaslužne su vrhunske komponente koje su korištene pri izradi platforme ovog napajanja. Ovu platformu krasi i DC-DC regulacija napona kod koje se koristi princip pretvaranja napona za +5V i +3,3V railove iz +12V raila. Za hlađenje ove jedinice zadužen je jedan izuzetno tih ventilator promjera 139 milimetara koji je također Enermaxov proizvod. Bez obzira na stupanj opterećenja razina buke uvijek je izuzetno niska, a pri opterećenjima do 50% napajanje je gotovo nečujno.

U našem slučaju opteretili smo ga računalom s overclockiranim procesorom Intel Core i7 3960X i poprilično rastrošnom grafičkom karticom AMD Radeon HD 7990. Naravno testirani je primjerak sve testove odradio bez problema i uz odlične rezultate. Padovi napona su izuzetno mali, a veseli i stabilnost izlaznog napona. Treba spomenuti i kako je posve kompatibilno s najnovijim procesorima Haswell i njihovim stanjima niskog opterećenja i potrošnje C6. Nema sumnje da se radi o odličnom napajanju koje će dugo vremena kvalitetno opskrbljivati vaše računalo. Na žalost nije sve tako jednostavno. Naime kvaliteta košta, a u ovom slučaju cijena je zaista paprena.

SPECIFIKACIJE

ATX v2,3, deklarirana snaga 850 vata, ukupno 840 vata na +12V railu, 24pinATX + 8pin EPS + 2x 4pin +12V + 6x 6+2 PCIe + 12x SATA + 8x molex + 1x floppy naponski konektori, ventilator promjera 139 mm, 80PLUS Gold certifikat, prosječna efikasnost 90,65 %

USTUPIO

Lost
(01) 30 27 163
www.enermax.com

CIJENA

1733 kn

ZA
kvaliteta izrade i korištenih komponenti, performanse, dugi kablovi i velik broj priključaka, tih rad, efikasnost, raspoloživa snaga

PROTIV
cijena

OCJENA
4/5 (preporuka)

 

 


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular