PočetnaOstaloZanimljivostiGoogle proitv pirata

Google proitv pirata


Google je u kolovozu prošle godine najavio kako kreće u obračun s piratima te da će izmijeniti algoritam svoje tražilice kako bi se u budućnosti pri vrhu rezultata pretraživanja pojavili linkovi koji vode na legalne stranice na kojima se glazba i filmovi mogu kupiti, dok se među prvim rezultatima pretraživanja neće prikazivati linkovi na stranice s piratskim sadržajem. Iz američke udruge glazbenika (RIAA) nedavno su objavili kako ipak nisu zadovoljni s ovim Googleovim potezom te napominju da promjene koje je napravio Google ‘nisu imale neki veliki utjecaj na smanjenje piratstva’ kakvom su se u ovoj organizaciji nadali.

Na internetskim stranicama Telegrapha prenose kako u Googleu već neko vrijeme razmišljaju o novim mjerama za borbu protiv pirata s kojima bi spriječili piratstvo ‘u korijenu’ gašenjem stranica putem kojih je dostupan piratski sadržaj. Te mjere, među inim, uključuju i blokadu financiranja internetskih stranica – na taj način osobe koje vode stranice s piratskim sadržajem više neće moći zarađivati od oglašavanja te bi, vjeruju u Googleu, s vremenom morali ugasiti te stranice jer ako na njima ne mogu zarađivati (a uvijek postoji mogućnost pravnih problema s organizacijama za zaštitu autorskih prava), neće ih više niti održavati.

U blokiranju financiranja piratskih stranica Google će navodno surađivati s kompanijama poput Mastercarda, Vise i PayPala koje su, podsjetimo, u 2011. godini onemogućili donacije WiliLeaksu, stranici koju je vodio Julian Assange i putem koje su objavljivani tajni i povjerljivi dokumenti.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular