PočetnaInternetKorisne aplikacijeStigao je Tor Browser 14.0: Što donosi novo?

Stigao je Tor Browser 14.0: Što donosi novo?


Ako želite sigurno surfati internetom, bez mogućnosti praćenja, onda ste vjerojatno upoznati s TOR Browserom. Tor ili The Onion Router je specijalizirani web preglednik koji vaše podatke šalje kroz nasumične anonimne servere (niz virtualnih tunela) i time se osigurava anonimnost i sprječava da drugi vide vaše aktivnosti. No, u ovom tekstu vam nećemo pokazati kako koristiti Tor web preglednik, već ćemo se baviti novim izdanjem Tor Browsera.

Tor Project je najavio opću dostupnost stabilne verzije web preglednika Tor Browser 14.0 koji se temelji na Firefoxu 128 ESR (Extended Support Release) i donosi mnoga ažuriranja i funkcije za poboljšanje privatnosti i sigurnosti korisnika.

Tor Browser 14.0 dolazi s ažuriranom tipografijom uključujući deblje naslove i visine linija za poboljšanje kompatibilnosti i pristupačnosti fontova, poboljšanom zaštitom od otiska prsta, što omogućuje implementaciju,  popularnih značajki kao što su slika u slici i snimke zaslona bez ugrožavanja privatnosti korisnika..

Ažuriranje Tor Browser 14.0 dostupno je i na Android mobilnim uređajima. Ondje je uveden novi način traženja novog perimetra za web-lokacije koje se loše ponašaju umjesto poništavanja njihovog identiteta prijenosom značajke radne površine “Novi perimetar za ovu web-lokaciju” na Android. Korisnici sada mogu zatražiti novi krug izravno iz glavnog menija odabirom “Novi krug”. Kada zatražite novi krug, Tor Browser će zatvoriti sve kartice, izbrisati sve kolačiće i povijest pregledavanja.

Tor Browser 14.0 OS podrška

Tor Browser 14.0 nažalost ne radi na starijim operativnim sustavima zbog problema s kompatibilnošću Firefoxa 128 ESR. Međutim, ako koristite Windows 7, 8, 8.1 ili macOS 10.12, 10.13 i 10.14, možete koristiti još uvijek podržani Tor Browser 13.5.

Potpuna lista promjena koje donosi Tor Browser 14.0 dostupna je na ovoj stranici.

Tošo Maršić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular