PočetnaMobyPametni telefoniIdući tjedan izlazi prvi ''flagship'' koji će u sebi imati Snapdragon 8...

Idući tjedan izlazi prvi ”flagship” koji će u sebi imati Snapdragon 8 Elite SoC!


U utorak, 29. listopada i službeno izlazi nova Xiaomi 15 serija, kao i novi Hyper OS 2.

  • Xiaomi je službeno objavio da će Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro biti najavljeni 29. listopada 2024.
  • Tvrtka je na Snapdragon Summitu potvrdila da će ovi telefoni debitirati na tržištu kao pametni telefoni koji će u sebi imati Snapdragon 8 Elite SoC.
  • Na događaju će se najaviti i novi Hyper OS 2.

Xiaomi je na svom Weibu službeno potvrdio lansiranje Xiaomi 15 serija u Kini 29. listopada u 19 sati prema njihovom vremenu.

Slika najave daje naznake za samo dva uređaja, dok sam tekst objave isto tako najavljuje Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro. S obzirom na to, pretpostavljamo da će se događaj lansiranja vjerojatno usredotočiti na ova dva uređaja, ali ne i na Xiaomi 15 Ultra, iako je sasvim moguće da Xiaomi na događaju najavi i svoj najmoćniji novi uređaj. U najavi je primjetno i partnerstvo s Leica tvrtkom, što znači da bi nova Xiaomi 15 serija na sebi mogla imati njihove kamere.

Osim nove serije pametnih telefona, Xiaomi je također službeno potvrdio da će Hyper OS 2 biti najavljen na istom događaju. Događaj će također predstaviti električni hiper-automobil Xiaomi SU7 Ultra.

Kineska tvrtka je podijelila i službene rendere za uređaje, zajedno s nekim detaljima. Službeno je potvrđeno da Xiaomi 15 dolazi s ravnim zaslonom od 6,36 inča.

S druge strane, Xiaomi 15 Pro dolazi sa četverostruko zakrivljenim zaslonom prekrivenim Xiaomi Dragon Crystal Glass 2. Sadrži dizajn kamere s keramičkim lećama, mase je 213 g i tanak je 8,35 mm.

Tvrtka je također potvrdila da će cijela serija Xiaomi 15 biti opremljena ultrazvučnim skenerom otiska prsta.

Curenje informacija sugerira da će serija Xiaomi 15 ponovno imati trostruku kameru od 50 MP s Leica optikom. Ostale mogućnosti odnose se na veliki kapacitet baterije, brzo punjenje i IP68 ocjene. Više informacija saznat ćemo kada uređaji budu i službeno lansirani 29. listopada.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular