PočetnaMobyPametni telefoniSamsung otkriva svoj Galaxy Z Fold SE

Samsung otkriva svoj Galaxy Z Fold SE


Južnokorejski proizvođač pametnih telefona planira izbaciti i posebno izdanje svog preklopnog Galaxy Z Fold uređaja.

  • Samsung za svoje domaće, južnokorejsko tržište planira lansirati Galaxy Z Fold SE sutra, 25. listopada.
  • Telefon je tanji i lakši, ima nadograđenu kameru od 200 MP, uz kućište koje je izrađeno od kombinacije metala i stakla.
Galaxy Z Fold SE
Izvor: Samsung

Nakon mjeseci curenja informacija i glasina, Samsung je konačno najavio Galaxy Z Fold Special Edition. Ovaj novi model, koji će u Južnoj Koreji biti službeno lansiran 25. listopada, može se pohvaliti tankim profilom, snažnim hardverom i prerađenim dizajnom. Mase 236 grama i debljinom od 10,6 mm, Galaxy Z Fold Special Edition je  za 1.5 mm tanji i za 3 grama lakši od svog prethodnika, Galaxy Z Fold 6. Zbog ovih manjih dimenzija i manje mase, bit će najtanji i najlakši Galaxy Z Fold pametni telefon.

Galaxy Z Fold 6 SE

Posebno izdanje ili ”Special Edition” ističe se i po tome što će imati prugasti uzorak sa stražnje strane. Iz Samsunga tvrde da je uređaj osmišljen od vrhunskih legura metala i stakla. Mnogi smatraju da je to isti Armor Aluminium završetak, kojeg tvrtka koristi na Galaxy Z Fold 6. Iz procurjelih rendera se može vidjeti i da je Samsung malo preradio kućište kamere kako bi postalo više pravokutnog oblika.

Ono što se isto tako ističe kod novog preklopnog uređaja je i njegova glavna kamera. Radi se o senzoru od 200 MP. To je jako dobra nadogradnja u usporedbi s onime što imamo kod standardnog Galaxy Z Fold 6 modela, čija je primarna kamera od 50 MP. Svi ostali senzori kamere bit će isti kao i kod standardnog modela, s time da iz Samsunga tvrde da će svaki sezor pružiti živopisnije i detaljne fotografije i videozapise.

Osim nove primarne kamere, novi uređaj dobio je i poboljšanje u pogledu radne memorije. Special Edition ima 16 GB RAM, što bit trebalo biti i više nego dovoljno za ”multitasking” ili izvršavanje zadataka koji se zasnivaju na korištenju umjetne inteligencije. S druge strane, standardni Galaxy Z Fold 6 ima najviše 12 GB RAM. Novi telefon nudi samo jednu varijantu pohrane od 512 GB, dok Galaxy Z Fold 6 dolazi u opcijama od 256 GB i 1 TB.

Glavni zaslon od 8 inča ima omjer 20:18 kada je rasklopljen, što ga čini najširim zaslonom u liniji Galaxy Z Fold. Kada se poklopi, dobivamo zaslon od 6,5 inča omjera 21:9. I glavni i pokrovni zaslon nešto su veći od onih koji su na Galaxy Z Fold 6. Još jedna razlika između Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Fold 6 Special Edition leži u njihovim Wi-Fi mogućnostima. Standardni model opremljen je Wi-Fi 6e, dok Special Edition podržava Wi-Fi 7. To znači da bi potonji trebao isporučiti puno bolje brzine za preuzimanja, streaming i igranje.

Što se tiče trajanja baterije, Samsung navodi da će baterija Galaxy Z Fold Special Edition imati kapacitet od 4.400 mAh. Možemo naravno očekivati ​​vrhunske performanse od novog Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition, jer ga pokreće Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy. Samsung obećava istih sedam godina ažuriranja za novi telefon, tako da bi trebao primati nove verzije Androida do 2031. Uređaj će biti lansiran s One UI 6.1.1 temeljenim na Androidu 14 i trebao bi ispunjavati uvjete za One UI 7 beta.

Galaxy Z Fold 6 SE

Kada govorimo o podršci za S Pen, nje će se korisnici Special Edition modela morati odreći, jer podrška ne postoji. Prethodno se šuškalo da će Galaxy Z Fold 6 Special Edition imati podršku za olovku, no ništa od toga. Samsung je na svojoj službenoj stranici objavio da SE model neće imati podršku za S Pen.

Početna cijena ekvivalentna je iznosu od oko 2.040 američkih dolara. Samsung Galaxy Z Fold SE izlazi u Južnoj Koreji 25. listopada, a očekuje se da će do kraja ove godine biti dostupan i na ostalim tržištima.

Ivan Hečimović


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular