PočetnaSoftverMust HaveMicrosoft objavio savjet za nadogradnju na Windowse 11: Kupite novi PC

Microsoft objavio savjet za nadogradnju na Windowse 11: Kupite novi PC


U vrijeme kada su Windowsi 11 objavljeni postavio se zahtjev pred korisnike koji su htjeli nadogradnju – procesor koji podržava TPM 2.0 ili odustajanje od novog operativnog sustava.

Od tog razdoblja korisnici Windowsa 10 ostali su pri svojim operativnim sustavima jer su se zahtjevi za Windowse 11 pokazali kao vrlo zahtjevni i financijski skupi.

Sada kad Windowsi 10 polako dolaze svom kraju, Microsoft je objavio novi savjet za sve korisnike koji žele nadogradnju na novi operativni sustav. Jednostavan je – kupite novi PC.

windows 11

Microsoft upućuje korisnike na kupnju novog PC-ja s Windowsima 11

Pogleda li se dio službene stranice na kojem se nalazi podrška za nepodržane uređaje, zanimljiv je odgovor na jedno pitanje u FAQ sekciji (često postavljena pitanja).

Na pitanje „Koje opcije imam da mi se održi podrška na Windowsima?“ Microsoft je napisao sljedeće:

Preporuka: Novi PC s Windowsima 11.

U nastavku Microsoft objašnjava kako su Windowsi 11 najnovija verzija operativnog sustava. Preporučuje se kupnja novog računala zbog današnjeg hardvera i softvera koji se jako unaprijedio te zbog toga omogućuje veće brzine i moć te bolju sigurnost.

U nastavku odgovora na spomenuto pitanje također se preporučuju instalacija Windowsa 11 na računalu koje se koristi te instalacija Windowsa 10 ako računalo ima još stariji operativni sustav, no jako je upečatljivo da je kupnja novog PC-ja s Windowsima 11 prvi savjet.

 

Windowsi 11 već su otišli predaleko?

Windowsi 11 službeno su objavljeni 5. listopada 2021. godine i nedavno se obilježila treća godišnjica njihovog izlaska na tržište.

U te tri godine mnogo toga se dogodilo, a možda najvažnija tranzicija koja je u potpunosti promijenila sliku o računalima koje poznajemo je umjetna inteligencija.

S pojavom novih AI chatbotova Microsoft je krenuo u duboku implementaciju AI elemenata u svoja nova računala i to je sada smjer u kojem će se ići.

Iz tog razloga moramo priznati da starija računala s Windowsima 10 jednostavno ne mogu biti u istoj rečenici s onima koja imaju nove inačice Windowsa 11, a NPU procesori su možda i jedna od najvećih razlika među dvjema vrstama uređaja.

Nažalost, čini nam se da Windowsi 11 odlaze u sfere koje stara računala s Windowsima 10 sve manje mogu pratiti i Microsoft ovdje radi veliki rez.

windows 10 laptop

Microsoftov savjet u potpunosti zanemaruje Windowse 10?

Microsoftova ideja o kupnji novog PC-ja koji već ima Windowse 11 na prvi pogled zvuči logično, no problem je veliki broj uređaja s Windowsima 10. Pogotovo su problem ona računala koja imaju potrebne specifikacije koje omogućuju nadogradnju na Windowse 11.

Microsoft gura korisnike prema izdvajanju financijskih sredstava za novi PC što zvuči kao da želi da veliki broj kompatibilnog hardvera završi u otpadu.

Ako još uzmemo u obzir da će postojati produžena podrška za Windowse 10 od tri godine, Microsoftov savjet je pomalo nespretan i nedorečen.

Korisnici imaju mnogo više opcija od same kupnje novog PC-ja i mogu proći bez izdvajanja tako velikih financijskih sredstava.

Ervin Mičetić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular