PočetnaInternetDruštvene mrežeKako učitati videozapise sa Windows računala na Instagram?

Kako učitati videozapise sa Windows računala na Instagram?


Instagram kao alat je, što se mogućnosti tiče, ograničeniji na ”desktop” verzijama, odnosno njegova verzija koja je dostupna na internetskom pregledniku, nema toliko mogućnosti kao mobilna verzija.

Sve do nedavno korisnik nije imao mogućnost učitati videozapise. No, to se sada može. Ako se pitate kako biste mogli sa svog Windows računala učitati videozapise na Instagram, rješenje slijedi.

instagram
Unsplash License

Čak i ako nemate poslovni korisnički račun

Dobra stvar u vezi Instagrama jest ta da sada možete učitavati videozapise čak i ako ne posjedujete poslovni korisnički račun. Ti učitani videozapisi odmah će biti učitani kao ”Reels”, a moći ćete ih pregledavati na vlastitom profilu, ako kliknete na Objave ili Posts i naravno ako kliknete na ”Reels”.

No prije početka učitavanja videozapisa, neke stvari treba imati na umu. Kao prvo, to videozapisi moraju se pridržavati uobičajenih pravila i standarda za ”Reels”, što znači da njihov omjer mora biti između 1.91:1 i 9:16. Osim toga, isječci moraju biti barem do 30 sličica po sekundi i njihova rezolucija mora biti barem 720p.

Za početak, otvorite Instagram na svom internetskom pregledniku, uđite u svoj korisnički račun. Kliknite na ”+ Create” tipku, koja se nalazi na lijevoj strani zaslona. Nakon toga kliknite na ”Select from computer” ili ako ne želite tako, jednostavno vucite videozapis kojeg želite učitati unutar prozora koji će vam iskočiti. Izrežite isječak kojeg želite učitati i nakon toga kliknite na sljedeće.

Odredite naslovnu fotografiju za vaš videozapis i oblikujte je kako želite, ako to želite. Kada ste spremni, kliknite na dalje. Dodajte naslov i ako želite, dodajte lokaciju. Kada želite, kliknite na tipku Podijeli ili ”Share” i nedugo nakon toga, vaš videozapis trebao bi biti objavljen na Instagramu.

Dok ste ovo radili, možda ste primijetili da nemate pristup svim alatima za izmjenjivanje Reelsa. No, budući da učitavate videozapis sa Windows računala, ako želite možete koristiti neki od alata koje preferirate, kao što je na primjer VITA.

 

Kako učitati videozapis na Instagram sa Windows računala uz pomoć Meta Business sučelja

Kako učitati videozapis na Instagram sa Windows računala uz pomoć Meta Business sučelja

Ako imate poslovni korisnički račun na Instagramu, to znači da možete koristiti Meta Business Suite ili poslovno okruženje koje pruža Meta. Ovo vam pruža dodatne mogućnosti, kao što je planiranje vremena objava, dodatne mogućnosti za izmjenjivanje sadržaja i dr.

Kako biste počeli koristiti ove dodatne mogućnosti, otvorite svoj internetski preglednik, idite na Instagram, uđite u svoj korisnički račun i kliknite na ”Meta Business Suite”. Nakon toga kliknite na ”Create Reel”.

Na idućoj stranici kliknite na ”Media” pa na ”Add Video”. Listajte prema dolje i odaberite naslovnicu za vaš Reel ili ako želite, učitajte novu s vašeg računala. Nakon toga kliknite na Edit. Meta Business Suite daje vam znatno više mogućnosti.

Moći ćete dodati glazbenu pozadinu i tekst na vaš Reel. Možete koristiti i naljepnice i filtere, no kako biste mogli koristiti te mogućnosti, trebat ćete učitati videozapis s mobilne verzije aplikacije. Nakon što završite s izmjenom sadržaja, možete ga podijeliti ili ako želite, možete namjestiti da se Reel objavi u željeno vrijeme.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular