PočetnaOstaloZanimljivostiPretvorite svoj Android telefon u VHF radio

Pretvorite svoj Android telefon u VHF radio


Internet je pun raznovrsnih projekata, koji nam omogućuju stvaranje nečeg vrlo korisnog po niskoj cijeni. Jedan od takvih projekata je kv4p HT, koji je razvio Vance Vagell. Zahvaljujući kv4p HT projektu, možete transformirati vaš Android telefon u prijenosni VHF radio koji možete koristiti za tekstualnu ili glasovnu komunikaciju.

Njegov način rada je vrlo jednostavan, jer kreirani radio primopredajnik spaja se na USB Type-C priključak na pametnom telefonu i zatim koristimo njegove mogućnosti kroz namjensku aplikaciju za Android.

kv4p HT je projekt otvorenog koda, a svi elementi su relativno jeftini i lako dostupni na internetu.

Možete očekivati prilično dobru kvalitetu zvuka, jer će frekvencija uzorkovanja biti 44 kHz s 8-bitnom dubinom. Prema riječima autora, košta 35 dolara i sat vremena rada. Dakle, to nisu veliki troškovi, a možete dobiti stvarno koristan uređaj.

Linkove na potrebne elemente potrebne za izradu navedenog VHF radija (DRA818V modul), kao i same upute možete pronaći na ovoj stranici. Tu ćete također naći i potreban firmware.

Projekt kv4p HT svakako je vrijedan pažnje, ali treba napomenuti da za legalno korištenje treba imati odgovarajuće dozvole.

 

Tošo Maršić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular