PočetnaSoftverMust HaveNovo ažuriranje za Windowse 10 donosi poboljšanu sigurnost i drugačiji Start izbornik

Novo ažuriranje za Windowse 10 donosi poboljšanu sigurnost i drugačiji Start izbornik


Windowsi 11 i 24H2 ažuriranje trenutno su najvažnija tema i Microsoft ulaže velike napore kako bi se njegovo preuzimanje omogućilo za sve korisnike.

Pošto je takva trenutna situacija, Windowsi 10 i događanja oko njih su u pozadini, ali ovdje se ipak nešto događa pošto je dostupno novo ažuriranje.

Ne radi se o velikim promjenama, no preporuča se njegovo preuzimanje jer donosi poboljšanu sigurnost, bolju reprodukciju medijskih sadržaja i drugačiji Start izbornik.

 

Novo ažuriranje za Windowse 10Najnovije ažuriranje za Windowse 10 koje je postalo dostupno ima oznaku KB5044273.

S njim dolaze brojni popravci za bugove i poboljšava se opća sigurnost sustava, ali zanimljivo je kako to nije sve od novih značajki. Korisnici će nakon preuzimanja ažuriranja dobiti bolju reprodukciju medijskih sadržaja i neznatno će im se promijeniti izgled Start izbornika.

KB5044273 ažuriranje dolazi točno godinu dana prije službenog završetka podrške za Windowse 10 pa ni ne možemo očekivati velike promjene i dolazak novih značajki.

Može se samo spomenuti kako je promjena u Start izborniku Microsoftova namjera za integracijom načina upravljanja njime kao što je to kod Windowsa 11.

Korisnici inače imaju mogućnost kupovine i ostvarivanja pretplata na Microsoftove proizvode iz samog Start izbornika pa vjerujemo da će sada i u Windowsima 10 Start izbornik imati podsjetnike i promocije za isto. Ovdje se radi o proizvodima i uslugama koje su vezane uz aplikacije kao što su OneDrive, Microsoft 365 ili Copilot.

Windows 10

Što se točno događa nakon preuzimanja  KB5044273 ažuriranja?

Korisnici Windowsa 10 mogu očekivati automatsko preuzimanje i instalaciju KB5044273 ažuriranja.

Jednom kad sustav obavi preuzimanje i instalaciju, vaši Windowsi 10 imat će oznaku za Build 19045.5011 ili 19044.5011.

Spomenuta promjena u Start izborniku nije velika i radi se o repozicioniranju ikone profila radi integracije izgleda Microsoftovog korisničkog računa s Windowsa 11. Ona se premjestila više ulijevo prema gornjoj bočnoj traci koja je poznata i kao navigacijsko okno.

Naravno, sve to ima veze s promocijom Microsoftovih proizvoda pa se sada za to otvorio dodatni prostor i možete očekivati mnogo informacija o proizvodima kao što su OneDrive, Copilot, Microsoft 365 i ostali.

S ovim ažuriranjem također se riješio problem s bugom koji je bio povezan s reprodukcijom medijskih sadržaja pa će oni sada biti malo brži i bez smetnji.

Dodatna poteškoća koja je isto tako uklonjena je prestanak rada Microsoft Edgea kad se koristi Internet Explorer mod. Ovdje se radi o opciji koja omogućuje vraćanje na Internet Explorer sučelje i iskustvo, a koristili su je napredni ili poslovni korisnici.

Više informacija o KB5044273 ažuriranju možete dobiti na sljedećoj poveznici.

Želite li  KB5044273 ažuriranje manualno preuzeti, to možete uraditi na sljedećoj poveznici.

Ervin Mičetić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular