PočetnaOstaloPoslovne vijestiZabranjena prodaja OnePlus pametnih telefona u Njemačkoj!

Zabranjena prodaja OnePlus pametnih telefona u Njemačkoj!


Nedavno je Oppo konačno završio dvogodišnju pravnu bitku oko patenata s Nokijom u Njemačkoj, što je također utjecalo na OnePlus budući da su ove dvije tvrtke sestrinske tvrtke.

Neko vrijeme telefoni obje robne marke nisu se smjeli prodavati u zemlji. No od nedavno se i OnePlus i Oppo suočavaju s još jednom obustavom prodaje u Njemačkoj i to zbog novog pravnog spora u vezi patenata, ali ovaj put s drugom tvrtkom.

OnePlus 12

O čemu se ovoga puta radi?

InterDigital, tvrtka za istraživanje i razvoj bežične tehnologije, uočila je ono za što vjeruje da je kršenje pravila u vezi patenta u pametnim telefonima i smatra da je ta pravila prekršio OnePlus. Tvrtka je optužila OnePlus za korištenje njihove 5G tehnologije bez dopuštenja.

Ako ovo zvuči poznato, to je zato što ovo podsjeća na spor oko Nokije iz ne tako davne prošlosti. Kao rezultat toga, OnePlus pametni telefoni ponovno se ne smiju prodavati u Njemačkoj. No, drugi uređaji marke, poput slušalica, pametnih satova i tableta i dalje su dostupni za prodaju; barem za sada.

Kineski proizvođač pametnih telefona objavio je izjavu njemačkom tehnološkom mediju Allround-PC, rekavši kako planira nastaviti pregovore u nadi da će se uskoro stvari promijeniti te kako će se moći nastaviti prodaja pametnih telefona u zemlji. Evo što piše u izjavi:

”OnePlus pridaje veliku vrijednost pravima intelektualnog vlasništva i pravednom pristupu patentima, što je važno za poticanje inovacija u industriji. Nastavit ćemo pregovarati s InterDigitalom i želimo riješiti ovaj problem na prijateljski način. U međuvremenu, naša predanost Europi ostaje nepromijenjena i nastavit ćemo pružati izvrsne proizvode i usluge našim korisnicima”.

Još uvijek nije jasno koliko bi vremena trebalo objema tvrtkama za rješavanje spora u vezi patenta. Kao što je prethodno navedeno, tvrtkama Nokia i Oppo trebalo je oko dvije godine za rješavanje spora, i tijekom te dvije godine pametni telefoni tih dviju robnih marki nisu bili dostupni u prodaji u Njemačkoj i drugim zemljama u Europi.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular